Ne maradj le az ingyenes sportfogadási tippekről! Csatlakozz Telegram csatornánkhoz! Megnézem

Az Európa Liga csoportkörének idei harmadik fordulójában a Sporting Lisszabon csütörtökön Lengyelországba utazik, ahol a Rakow Czestochowa lesz az ellenfele.

A vendégek három ponttal a tarsolyukban utaznak el, miután a második találkozójukon vereséget szenvedtek az Atalantától, míg a házigazdák az első két csoportmérkőzésükön egyaránt vereséget szenvedtek.

Miután legutóbb megnyerte élete első lengyel Ekstraklasa-bajnoki címét, a Rakow Czestochowa idén az első körben a Bajnokok Ligája selejtezőjébe jutott, és lenyűgözően jutott tovább a fordulókon, 4-0-ra, 4-3-ra és 3-1-re legyőzve a Flora, a Qarabag és az Aris Limassol együttesét, így bejutott a rájátszásba.

A medalíciaiak és az európai élvonalbeli bajnokság csoportkörében való meglepő szereplés között csak a Koppenhága állt, Dawid Szwarga csapata azonban hősies küzdelem után alig maradt alul, végül a két mérkőzésen 2-1-es vereséget szenvedett, és ezzel az Európa Liga csoportkörébe került.

A lengyel bajnokok, akik történelmük során először jutottak el ebbe a szakaszba, még mindig a csúcson vannak, de az Atalanta BC elleni nehéz meccsen annak ellenére üres kézzel távoztak, hogy a szünetig gólnélküli volt a mérkőzés, mivel Charles De Ketelaere és Ederson a második félidőben szerzett góljaikkal 2-0-s győzelmet arattak a házigazdák.

 

Szwarga csapata ezután a Sturm Grazot látta vendégül a második fordulóban, és a viszonylag erősnek tűnő helytállás ellenére ismét nem tudott meglepetést okozni, hiszen William Boving 23. percben szerzett gólja jelentette az egyetlen különbséget a felek között.

A hétvégén a Gornik Zabrze ellen elszenvedett 2-1-es vereséget követően, amely miatt az Ekstraklasa negyedik helyére esett vissza, a Rakow Czestochowa célja, hogy csütörtökön dacolva az esélyekkel, a portugál óriások skalpját megszerezze, hogy megkaparintsa első pontjait, és tartsa a lépést a csoportban.

 

A Sporting Lisszabon azzal a céllal utazik, hogy az első három kontinensviadalából két győzelmet szerezzen, és lépést tegyen a kieséses szakasz felé, miután a portugál Primeira Liga tavalyi kiábrándító negyedik helyezésével biztosította helyét az Európa Liga csoportkörében.

Miután a Braga mögött négy ponttal, a Porto és a Benfica mögött pedig 11, illetve 13 ponttal kevesebbel zártak, lemaradtak a Bajnokok Ligája-indulásról. Az Os Leoes európai kampánya az ausztriai Sturm Graz elleni kirándulással kezdődött, és miután William Boving egy óra elteltével megnyitotta a gólok sorát a vendéglátók előtt, Gyokeres Viktor egyenlített, majd hat perccel a vége előtt Ousmane Diomande megszerezte a döntő gólt, így mindhárom pontot elhozták.

Próbáld ki a legjobb sportfogadó irodákat
100% befizetési bónusz 200.000 Ft-ig
Bizonyos promóciók csak új ügyfeleknek érhetőek el.
Regisztrálj a 100% üdvözlő bónuszért + 200 ingyenes pörgetés + 1 Bonus Crab
Bizonyos promóciók csak új ügyfeleknek érhetőek el.
100% bónusz 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetés
Bizonyos promóciók csak új ügyfeleknek érhetőek el.

Ruben Amorim csapata a csoportbeli dominanciájának megerősítésére törekedve október elején az olasz Atalantát fogadta a portugál fővárosban a második fordulóban, ám a 2-1-es végeredmény nem volt elég, mivel Gyokeres 76. percben szerzett gólja kevés volt az újabb fordulathoz, miután Giorgio Scalvini és Matteo Ruggeri révén a vendégek már az első félidőben 2-0-ra vezettek.

Ezt a vereséget követően és a nemzetközi szünet előtt az Os Leoes legalább visszatért a hazai pályára, és Gyokeres és Hidemasa Morita góljainak köszönhetően 2-1-re legyőzte az Arouca csapatát, így 22 ponttal továbbra is a Primeira Liga élén áll, miután az első nyolc bajnoki mérkőzéséből hetet megnyert, egyet pedig döntetlenre hozott.

A Taca de Portugal harmadik fordulójában szombaton az Olivais e Moscavide otthonában aratott 3-1-es győzelemmel – amelyben Marcus Edwards, Geny Catamo és Daniel Braganca is betalált – a Sporting Lisszabon ismét az Európa Ligára összpontosít, és azzal a céllal utazik Lengyelországba, hogy visszatérjen a győzelem útjára a kontinensen, és három mérkőzésből hat pontot szerezzen.

Tippünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Új kaszinók
Regisztrálj a 100% bónuszért 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetésért
Regisztrálj a 400.000 Ft-os Üdvözlő csomagért
Regisztrálj a 100% befizetési bónuszért 200.000 Ft-ig
Regisztrálj a 100% bónuszért 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetésért
Regisztrálj a 120.000 Ft bónusz + 300 ingyenes pörgetésért
Regisztrálj a 400.000 Ft bónusz + 150 ingyenes pörgetésért