Ne maradj le az ingyenes sportfogadási tippekről! Csatlakozz Telegram csatornánkhoz! Megnézem

Miután az Arsenal valahogy meghosszabbította veretlenül megkezdett 2023-24-es Premier League-szezonját, kedd este a Bajnokok Ligája B csoportjában az Európa Liga-győztes Sevilla ellen próbál visszatérni a győztes útra.

Mikel Arteta legényei a második játéknapon 2-1-es vereséget szenvedtek idegenben a Lens ellen, míg a Los Palanganas és a PSV Eindhoven egy izgalmas 2-2-es döntetlent játszott.

Az az ember, aki a süllyedő Sevilla hajóját stabilizálta, most új feladatra vadászik, mivel egy újabb csúfos hazai eredménysorozat véget vetett José Luis Mendilibar megbízatásának a Ramon Sanchez Pizjuanban.

A korábbi uruguayi menedzser, Diego Alonso a hétvégi első mérkőzésén megtapasztalta, hogy mit is jelent a tűzkeresztség, hiszen a Sevilla a listavezető Real Madridot fogadta, ám a megérdemelt 1-1-es döntetlen után emelt fővel távozott.

David Alaba szerencsétlen öngóljával a Sevilla egy góllal vezetett, de Dani Carvajal négy perccel később megkímélte csapattársát, és bár úgy tűnt, hogy a forgatókönyv szerint Sergio Ramos fejjel győztes gólt szerezhetett volna egykori klubja ellen, Kepa Arrizabalaga megakadályozta a blancók ikonját.

 

Ebben a szezonban csak a Las Palmas és az Almeria szenvedett vereséget a Sevilla ellen, bár a házigazdák vigasztalódhatnak azzal a ténnyel, hogy mindkét sikert saját szurkolóik előtt aratták, ahol most 17-ből csak a harmadik győzelmüket szeretnék megszerezni az európai elitbajnokságban.

Próbáld ki a legjobb sportfogadó irodákat
100% befizetési bónusz 200.000 Ft-ig
Bizonyos promóciók csak új ügyfeleknek érhetőek el.
Regisztrálj a 100% üdvözlő bónuszért + 200 ingyenes pörgetés + 1 Bonus Crab
Bizonyos promóciók csak új ügyfeleknek érhetőek el.
100% bónusz 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetés
Bizonyos promóciók csak új ügyfeleknek érhetőek el.

Míg a Stamford Bridge-en a meccs előtti beszélgetések nagy része Mauricio Pochettino és Mikel Arteta megható újraegyesülése körül forgott, addig egy másik szalagcím is váratott magára, hiszen Mykhaylo Mudryk – akit az Arsenal januárban könyörtelenül üldözött – bizarr módon majdnem vereségre ítélte régi tisztelőit.

Robert Sanchez megkímélte Rayát a teljes szégyentől egy rossz passzal egyenesen Declan Rice-nak – aki távolról megfelelően teljesített -, mielőtt Leandro Trossard, az Arsenal által Mudryk alternatívájaként szerződtetett játékos döntetlenre tudta menteni a meccset.

Csak az elmúlt két hétben az érzelmek teljes skáláját átélve a Goonerek tanúi lehettek annak is, ahogy csapataik elsüllyesztették a Manchester Cityt, és a nemzetközi szünet előtt megérdemelt Bajnokok Ligája-vereséget szenvedtek idegenben a Lens ellen – ez utóbbi eredmény az A csoport második helyére taszította az Ágyúsokat a PSV 4-0-s megsemmisítése után.

A piros-fehérek közül kevesen vitathatják, hogy a Stamford Bridge-en szerzett pont nagylelkű volt, de az a londoni derbi már a múlté, és az Arsenal most először 2016 decembere óta, amikor a Basel 4-1-es vereséget szenvedett Arsene Wenger csapatától, idegenben akar Bajnokok Ligája-meccset nyerni.

Wenger ült a kispadon az Arsenal első és eddigi egyetlen két Sevilla elleni találkozóján is 2007-ben, amikor az ágyúsok 3-0-s győzelmet arattak az Emirates otthonában, de a spanyol nagyhatalom 3-1-es diadallal bosszulta meg ezt a vereséget az Estadio Ramon Sanchez Pizjuanban, mielőtt mindkét csapat továbbjutott a kieséses szakaszba.

Tippünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Új kaszinók
Regisztrálj a 100% bónuszért 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetésért
Regisztrálj a 400.000 Ft-os Üdvözlő csomagért
Regisztrálj a 100% befizetési bónuszért 200.000 Ft-ig
Regisztrálj a 100% bónuszért 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetésért
Regisztrálj a 120.000 Ft bónusz + 300 ingyenes pörgetésért
Regisztrálj a 400.000 Ft bónusz + 150 ingyenes pörgetésért