Ne maradj le az ingyenes sportfogadási tippekről! Csatlakozz Telegram csatornánkhoz! Megnézem

A Royal Antwerpen megpróbálja megszerezni története első pontjait a Bajnokok Ligája csoportkörében, amikor szerdán a Portót fogadja a Bosuilstadionban.

A belgák jelenleg a H csoport végén kullognak, míg portugál ellenfelük két mérkőzés után három ponttal a második helyen áll.

Miután a selejtezőben legyőzte a görög AEK Athént, és ezzel klubtörténelmet írt, az Antwerpen brutális, 5-0-ás verést kapott a Barcelona ellen élete első Bajnokok Ligája-csoportmeccsén.

Ez a demoralizáló vereség nem csak egy hat meccses veretlenségi sorozat végét jelentette, de az Antwerpen rossz formába is került: az utolsó hét mérkőzésen egyetlen győzelmet aratott, amelyet a nemzetközi szünet előtt az Eupen ellen szerzett.

Az Eupen elleni 4-1-es győzelmet megelőzően Mark van Bommel csapata úgy tűnt, hogy a Shakhtar elleni második csoportmeccsén a maximális pontszámot szerezheti meg, mivel Arbnor Muja és Michel-Ange Balikwisha góljaival a belga bajnok 35 perc alatt 2-0-ra vezetett.

A félidei szünet után azonban elvesztették a nyugalmukat, és kapituláltak, mivel a Shakhtar három góllal fordította meg a mérkőzést, mielőtt az Antwerpen szenvedése a hosszabbítás hetedik percében tovább fokozódott, amikor Toby Alderweireld a mérkőzés utolsó rúgásával büntetőt hibázott, és ezzel biztosította a találkozó szoros vereségét.

A szombati, Sporting Charleroi elleni 3-2-es vereséget követően a házigazdák önbizalomhiányban szenvedtek a szerdai találkozó előtt, de a múltban megmutatták, hogy saját szurkolóik előtt is képesek határozott teljesítményt nyújtani, hiszen az UEFA versenysorozatokban az utolsó hat hazai mérkőzésükön négyszer nyertek kapott gól nélkül.

Próbáld ki a legjobb sportfogadó irodákat
100% befizetési bónusz 200.000 Ft-ig
Bizonyos promóciók csak új ügyfeleknek érhetőek el.
Regisztrálj a 100% üdvözlő bónuszért + 200 ingyenes pörgetés + 1 Bonus Crab
Bizonyos promóciók csak új ügyfeleknek érhetőek el.
100% bónusz 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetés
Bizonyos promóciók csak új ügyfeleknek érhetőek el.

A La Liga-bajnok Barcelona lehet a csoportgyőzelem esélyese, de a Porto európai pedigréje alapján legalább a második helyet meg kellene célozniuk, miután a legutóbbi hat főcsoportkörből öt alkalommal bejutottak a kieséses szakaszba.

A portugál óriások nem is kívánhattak volna jobb kezdést európai kampányuknak, mivel Galeno bravúrja és Mehdi Taremi találata 3-1-es győzelemre vezette őket a Shakhtar Donyeck ellen az első játéknapon.

Sajnos Sergio Conceicao csapata nem tudta ezt az eredményt megerősíteni a Barcelona elleni második csoportmérkőzésen, és Ferran Torres első félidőben szerzett találata döntötte el az összecsapást.

A katalán óriásoktól elszenvedett vereség óta a Porto sorozatos győzelmekkel tért vissza a helyes útra: egy bajnoki találkozón legyőzte a Portimonense csapatát, majd a pénteki Taca de Portugalban 2-0-ra legyőzte a negyedosztályú Vilar de Perdizes csapatát.

A Sárkányok szerettek volna nagyobb arányú győzelmet aratni alacsonyabb ligás ellenfelük ellen, de a zsinórban második tiszta meccsük eredményeként a Porto hátvédjei az elmúlt 11 bajnoki mérkőzésükön nem kaptak egynél több gólt, ami kiemeli az egyik fő erősségüket a szerdai összecsapás előtt.

Miközben az Antwerpen ellen először készülnek versenymérkőzésen, a kétszeres bajnokok az előző három belga ellenféllel szembeni idegenbeli mérkőzésüket megnyerték: 2010 augusztusában 3-0-ra verték a Genket, majd 2016-ban és 2022-ben a Club Brugge-t is legyőzték.

Tippünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Új kaszinók
Regisztrálj a 100% bónuszért 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetésért
Regisztrálj a 400.000 Ft-os Üdvözlő csomagért
Regisztrálj a 100% befizetési bónuszért 200.000 Ft-ig
Regisztrálj a 100% bónuszért 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetésért
Regisztrálj a 120.000 Ft bónusz + 300 ingyenes pörgetésért
Regisztrálj a 400.000 Ft bónusz + 150 ingyenes pörgetésért