Ne maradj le az ingyenes sportfogadási tippekről! Csatlakozz Telegram csatornánkhoz! Megnézem

Az Euro 2024 selejtezője a jövő hónapban ér véget, a D csoport két legjobbja csütörtök este találkozik, amikor Horvátország Törökországot fogadja Eszékben.

A két nemzet 10 ponttal áll a nemzetközi időszak előtt, de Horvátországnak van egy meccs előnye és egy lélektani előnye is, mivel korábban nyert Törökországban.

Horvátország egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint selejtezős riválisai, mivel a nyári UEFA Nemzetek Ligája-döntőn szerepelt, ennek ellenére a D csoport első helyén áll, és még nem szenvedett vereséget, miközben arra törekszik, hogy sorozatban hatodik alkalommal jusson ki az Európa-bajnokságra.

A 2018-as világbajnokság második helyezettje és nemrégiben a Nemzetek Ligája döntőjébe jutott Zlatko Dalic csapata végső soron arra törekszik, hogy áttörje az üvegplafont, és jövőre Németországban dicsőséget szerezzen, még mielőtt a már ismert sztárok közül néhányan végleg elhagyják a színpadot.

Míg Luka Modric és Ivan Perisic talán már az út végéhez közeledik, egy másik horvát “érinthetetlen”, a Manchester City játékosa, Mateo Kovacic volt az, aki márciusban a Törökország elleni 2-0-s idegenbeli győzelem alkalmával két gólt szerzett, de az akkori áldozataik még mindig veszélyt jelentenek a szűk D-csoportban.

Egyedül a pont nélküli Lettország van teljesen lemaradva, de Örményországnak és Walesnek is hét pontja van öt mérkőzés után, és bármelyikük lecsaphat, ha Horvátország vagy Törökország hibázik.

 

Először azonban a FIFA hatodik helyezettje a listavezető Törökországot fogadja, miután a csapatok mindhárom eddigi horvátországi találkozója döntetlenre végződött.

Próbáld ki a legjobb sportfogadó irodákat
100% befizetési bónusz 200.000 Ft-ig
Bizonyos promóciók csak új ügyfeleknek érhetőek el.
Regisztrálj a 100% üdvözlő bónuszért + 200 ingyenes pörgetés + 1 Bonus Crab
Bizonyos promóciók csak új ügyfeleknek érhetőek el.
100% bónusz 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetés
Bizonyos promóciók csak új ügyfeleknek érhetőek el.

Az Adana Demirspor edzői posztjáról felálló, korábbi Fiorentina-főnök és olasz csatár, Vincenzo Montella minden bizonnyal tűzkeresztségben lesz első mérkőzésén Törökország edzőjeként, amikor csapata a héten Eszékre utazik.

A vasárnapi, Lettország elleni találkozó sokkal egyszerűbbnek ígérkezik – bár a Crescent-Starsnak egy utolsó pillanatban szerzett gólra volt szüksége ahhoz, hogy júniusban legyőzze a balti kiscsapatot -, így minden figyelem Montella debütálására irányul majd a kispadon.

Míg az isztambuli “nagy hármas” a Super Ligában a legutóbbi átigazolási időszakban történt rekordbefektetéseknek köszönhetően számos sztárral büszkélkedhet, a törökök szerencséje a nemzetközi színtéren az utóbbi időben megingott.

Kuntzot azután rúgták ki, hogy 1-1-es döntetlent ért el a régi ellenfél Örményország ellen, majd 4-2-re kikapott Japántól egy későbbi barátságos mérkőzésen, ami beárnyékolta a Lettország és Wales elleni győzelmeket, amelyekkel a csapata előkelő pozícióba került az Euro 2024-es selejtezőre.

Törökország az elmúlt két évtizedben lemaradt a világbajnokságról, és a 2008-as elődöntőbe jutás óta alig volt hatással az Európa-bajnokság döntőjére.

Kevés keményebb erőpróba létezik azonban, mint a Horvátország elleni hazai mérkőzés: a házigazdák még soha nem veszítettek otthon európai selejtezőt, és a legutóbbi 15 mérkőzésükből 13-at megnyertek.

Tippünk:

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Új kaszinók
Regisztrálj a  befizetési bónuszt akár 400.000 Ft-ig
Register now for the great bonuses!
Regisztrálj a 100% bónuszért 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetésért
Regisztrálj a 400.000 Ft-os Üdvözlő csomagért
Regisztrálj a 100% befizetési bónuszért 200.000 Ft-ig
Regisztrálj a 100% bónuszért 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetésért