Ne maradj le az ingyenes sportfogadási tippekről! Csatlakozz Telegram csatornánkhoz! Megnézem

A 2022-23-as UEFA Nemzetek Ligája vasárnapi, rotterdami döntőjében a még mindig első nemzetközi sikerét kereső Horvátország és a korábbi dicsőséget visszaállítani kívánó Spanyolország csap össze.

A két reménység újból összecsap a De Kuipon, ahol Zlatko Dalic csapata az elődöntőben 4-2-re legyőzte Hollandiát saját pályáján, mielőtt a La Roja megérdemelten aratott 2-1-es győzelmet Olaszország ellen, és ezzel biztosította helyét a döntőben.

Annak ellenére, hogy a Nemzetek Ligája döntőjében technikailag a hazai pálya előnyét élvezték, és Donyell Malen révén az első vérszemet kapták, Hollandia nem sok mindent tett annak érdekében, hogy azt sugallja, hogy 90 percen keresztül ki tudnak tartani Horvátország ellen, amely Andrej Kramaric büntetőjével és Mario Pasalic okos röplabdájával megfordította az elődöntőt.

Próbáld ki a legjobb sportfogadó irodákat
100% befizetési bónusz 200.000 Ft-ig
Bizonyos promóciók csak új ügyfeleknek érhetőek el.
100% bónusz 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetés
Bizonyos promóciók csak új ügyfeleknek érhetőek el.

Noa Lang gyakorlatilag az utolsó rúgással hosszabbításra kényszerítette a mérkőzést – a lesújtott horvát szurkolók szeme láttára talált be -, de a hosszabbításban a kockás mezesek domináltak, ahol Bruno Petkovic távoli bombája és Luka Modric higgadt büntetője juttatta őket egy újabb nagy tornadöntőbe.

A legutóbbi két világbajnokságon elért két dobogós helyezés után a horvátok aranygenerációja – élükön az időtlen Luka Modriccsal, aki az elődöntőben dacolt korával, majd még többet is – most másodszor kap lehetőséget a nemzetközi dicsőségre egy döntőben, miután öt évvel ezelőtt Oroszországban Franciaország ellen 4-2-re kikaptak.

A sakktáblások a Nemzetek Ligája-győzelemre való törekvése az első két csoportmeccsükön szerzett csekély egy ponttal kezdődött, de azóta zsinórban ötször nyertek a versenyben, és a legutóbbi három Nemzetek Ligája-meccsük mindegyikén legalább kétszer betaláltak, bár ez idő alatt még egy gólt sem tudtak szerezni.

Amikor az óra 90 percet követően ketyeg, Horvátország úgy tűnik, mindig megtalálja a második szelet, mivel az utolsó három hosszabbításos vagy büntetőpárbajba torkolló mérkőzésük mindegyikét megnyerték – a 2022-es világbajnokságon Japán és Brazília ellen 12 méterről volt eredményes -, de nem lehet kitalálni, ki győzte le utoljára Dalic csapatát a rendes játékidő után.

A Skócia elleni meglepő Euro 2024-es selejtezős vereség talán még mindig ott motoszkál a fejében, de az újonnan bemutatott spanyol vezetőedző, Luis de la Fuente pontosan azt a reakciót kapta a De Grolsch Veste-en, amit keresett, ahol Olaszország a Nemzetek Ligája elődöntőjében a La Roja ellenfelének bizonyult.

Spanyolország könyörtelen korai nyomása végzetes hibára kényszerítette Leonardo Bonuccit, és Yeremy Pino elfogadta az ajándékot, de Robin Le Normand álomszerű debütálása 11 perccel a vége előtt rémálommá változott, mivel a Real Sociedad védőjének kézilabdája lehetőséget adott Ciro Immobile-nak, hogy 12 méterről egyenlítsen, amit nem is hagyott ki.

Ahogy a mérkőzés a végjátékba ért, a spanyolok mindig is esélyesebbnek tűntek arra, hogy megduplázzák az eredményt, és ezt rendkívül szerencsés körülmények között meg is tették, mivel Rodri távoli lövése két olasz testről pattant meg, mielőtt Joselu lábai elé került volna, aki a pályán maradt, és egyszerű dolga volt, hogy közelről a kapuba lökje, és ezzel bebiztosítsa a spanyolok döntőbe jutását.

A 2020-21-es Nemzetek Ligája döntőjében az akkori világbajnoki címvédő Franciaország ellen vereséget szenvedő Spanyolország még mindig keresi első ezüstérmét a 2012-es Eb-diadal óta – amely Vicente del Bosque csodálatos korszakának végét jelentette -, De la Fuente pedig éppen két évvel ezelőtt vezette a Roja csapatát egy nagy torna döntőjébe, de a tokiói olimpiáról csak egy ezüstérmet vittek haza, miután elbuktak Brazília fölényén.

Másrészt De la Fuente 2015-ben a spanyol U19-es válogatottat Európa-bajnoki dicsőségre vezette, majd 2019-ben megismételte a mutatványt az U21-esekkel, és Spanyolország emlékezetes módon a legjobb 16 között hosszabbítás után lüktető 5-3-as győzelemmel ejtette ki Horvátországot az Euro 2020-ból.

Ez az eredmény a spanyolok második győzelmét jelenti a legutóbbi három mérkőzésből a kockás mezesek ellen – ez a sorozat magában foglalja a Nemzetek Ligája nyitányán aratott 6-0-s vereséget is -, de Horvátország 2018 novemberében 3-2-es sikerrel bosszulta meg ezt a vereséget, és Dalic idősödő sztárjai kétségkívül tisztában vannak azzal, hogy a vasárnapi döntő lehet az utolsó esélyük arra, hogy magasba emeljenek egy nagy nemzetközi trófeát.

Én erre a mérkőzésre egy döntetlent mondanék, viszont az 1Bet-nél van olyan opció, hogy 1X2 és mindkét csapat szerez gólt, így szerintem kevesebb rizikóval érhetünk el majdnem ugyanakkora oddsot.

Sőt, ha még nem nincs 1Bet fiókod, akkor érdemes regisztrálni, első befizetésed mellé 100% bónusz jár 40.000 HUF-ig. Tehát, ha befizetsz 40.000 forintot akkor azt megduplázzák 80.000 Ft-ra. Fontos, hogy a bónusz érvényesítéséhez, használd ezt a bónuszkódot: WB1001B 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Új kaszinók
Regisztrálj a  befizetési bónuszt akár 400.000 Ft-ig
Register now for the great bonuses!
Regisztrálj a 100% bónuszért 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetésért
Regisztrálj a 400.000 Ft-os Üdvözlő csomagért
Regisztrálj a 100% befizetési bónuszért 200.000 Ft-ig
Regisztrálj a 100% bónuszért 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetésért