Ne maradj le az ingyenes sportfogadási tippekről! Csatlakozz Telegram csatornánkhoz! Megnézem

A Borussia Dortmund szombaton a Mainz 05-öt fogadja a Westfalenstadionban annak tudatában, hogy egy győzelemmel 11 év után először nyerheti meg a Bundesliga bajnoki címét.

A BVB vezeti a tabellát a szezon utolsó mérkőzésén, és két pont az előnye a második helyen álló, örökös német élvonalbeli bajnok Bayern München előtt.

Alig egy évvel azután, hogy eladták a gólgép Erling Braut Haalandot, kevesen gondolták volna, hogy a Borussia Dortmund egy mérkőzéssel a Bundesliga tabellájának élén áll, de Edin Terzic vezetőedző reméli, hogy Jürgen Klopp óta ő lesz az első BVB-főnök, aki megnyeri a bajnoki címet, és végre véget vet a Bayern egy évtizedes dominanciájának.

A fekete-sárgák az utóbbi hetekben kihasználják a Bayern gyengélkedő formáját, és az utolsó 21 elérhető pontjukból 17-et gyűjtöttek, meggyőzően, 14-2-es összesítéssel megnyerve a legutóbbi három mérkőzésüket a Wolfsburg, a Borussia Mönchengladbach és az Augsburg ellen.

A Wolfsburg 6-0-s legyőzését és a Mönchengladbach 5-2-es diadalát a múlt vasárnapi, a 10. helyen álló Augsburg elleni 3-0-s hazai győzelem követte Sebastian Haller (2) és Julian Brandt góljainak köszönhetően, egy nappal azután, hogy a Bayern 3-1-re kikapott az RB Leipzig otthonában.

A Dortmund a 15. játéknap után kilenc pontra volt a korábbi listavezető Bayerntől, de azóta fokozatosan csökkentette a hátrányát, mielőtt a múlt hétvégén átvette volna az első helyet, és a 2006-2007-es Stuttgart óta az első csapat lett, amely az utolsó két játéknapon belül a Bundesliga csúcsára lépett.

A BVB bízik abban, hogy szombaton megszerezheti a három pontot, amely a bajnoki cím megszerzéséhez szükséges, mivel a Bundesliga idei szezonjának legjobb hazai mérlegével büszkélkedhet, hiszen 16 mérkőzéséből 14-et megnyert és egyet döntetlenre hozott a Westfalenstadionban. Az október óta tartó, zsinórban 11 hazai győzelmet számláló sorozatuk egyben a legjobb is, hiszen 1994-ben 12 győzelemmel rekordot döntöttek.

Próbáld ki a legjobb sportfogadó irodákat
100% bónusz 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetés
Bizonyos promóciók csak új ügyfeleknek érhetőek el.
Regisztrálj a 100% üdvözlő bónuszért + 200 ingyenes pörgetés + 1 Bonus Crab
Bizonyos promóciók csak új ügyfeleknek érhetőek el.
100% bónusz 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetés
Bizonyos promóciók csak új ügyfeleknek érhetőek el.

Február 11. és április 22. között a Mainz 10 meccses veretlenségi sorozatot produkált a Bundesligában, amely a leghosszabb volt az osztályban ebben az időszakban.

Bo Svensson csapata ezzel a szériával az élvonalbeli tabella élére ugrott, és 2015-16 óta először került versenybe az európai kvalifikációs helyekért.

A Mainz reményei azonban azóta szertefoszlottak, miután négy egymást követő bajnoki vereséget szenvedett, és mindegyik mérkőzésen legalább három gólt kapott, beleértve a múlt hétvégi 4-1-es vereséget a kiesés ellen küzdő Stuttgart otthonában.

Marcus Ingvartsen az első félidő közepén vezetéshez juttatta a 05-ösöket, de Wataru Endo a félidő hajrájában egyenlített a vendégek számára, mielőtt a házigazdák a második félidőben összeomlottak, az utolsó 26 percben három gólt kaptak, és végül a szezonban először szenvedtek vereséget hazai pályán.

A Mainz jelenleg a kilencedik helyen áll a Bundesliga tabelláján, és csak a nyolcadik helyen végezhet, mindössze két pont választja el az Eintracht Frankfurttól, bár a szezon pozitív befejezése kihívást jelenthet a címvédő Dortmund ellen, amelyet a legutóbbi kilenc bajnoki találkozójukon mindössze egyszer tudtak legyőzni.

Tippünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Új kaszinók
Regisztrálj a  befizetési bónuszt akár 400.000 Ft-ig
Register now for the great bonuses!
Regisztrálj a 100% bónuszért 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetésért
Regisztrálj a 400.000 Ft-os Üdvözlő csomagért
Regisztrálj a 100% befizetési bónuszért 200.000 Ft-ig
Regisztrálj a 100% bónuszért 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetésért