Ne maradj le az ingyenes sportfogadási tippekről! Csatlakozz Telegram csatornánkhoz! Megnézem

A sorozatos győzelmek révén a Roma továbbra is versenyben van a Serie A legjobb négy csapata között, és továbbjutott az Európa Ligában, most pedig az Atalanta BC hétfői legyőzésével az egyik közeli riválisát akarja karnyújtásnyira tartani.

A csapatok a Gewiss Stadionban találkoznak, hét pont választja el őket egymástól, miután a La Dea a múlt héten döntetlent játszott a Fiorentinával, míg a vendégeket a hétközi csodás sikerükkel feldobják.

Bár egy késői egyenlítő gólra és két további gólra volt szükség a hosszabbításban, a Roma csütörtökön bejutott az Európa Liga elődöntőjébe, mivel a Feyenoord elleni első mérkőzésen elszenvedett hátrányt ledolgozta, és a jövő hónapban a Bayer Leverkusen elleni elődöntőre készül már.

Az Feyenoord európai álmainak José Mourinho legényei már a második egymást követő szezonban vetettek véget – a Roma a tavalyi Európa-konferencia-liga döntőjében is továbbjutott a hollandok ellen.

Miután néhány nappal korábban zsinórban harmadik Serie A-mérkőzését nyerte meg kapott gól nélkül, a Giallorossi jó úton halad afelé, hogy megszerezze a legalább négy elérhető Bajnokok Ligája-hely egyikét – az Inter vagy a Milan győzelme az idei kiírásban az ötödik helyet is megnyithatja -, de az Európa Liga útvonalán keresztül további kontinentális trófea és a kvalifikáció lefoglalása felé is közelednek.

Miután korábban kihagyott egy büntetőt De Kuipban, Lorenzo Pellegrini a múlt héten az Udinese elleni 3-0-s győzelem második góljával megváltotta magát, és a csütörtök esti sikert megpecsételő találatával a Roma kapitánya most felemelkedve utazhat északra.

Anélkül, hogy labdába rúgott volna, a fővárosi klub szorítása a harmadik helyről azonban meglazult a Juventus 15 pontos büntetését megsemmisítő e heti döntéssel, így most a negyedik helyen áll a tabellán – közvetlenül a milánói klubok és a hétfői ellenfelek előtt.

A Roma az Atalanta elleni legutóbbi 16 bajnoki találkozójából mindössze hármat nyert meg – beleértve a szeptemberi 1-0-s vereséget is a Stadio Olimpicóban -, de a legutóbbi bergamói látogatásuk alkalmával 4-1-es győzelmet arattak, Tammy Abraham nyitotta és zárta a gólok sorát.

Próbáld ki a legjobb sportfogadó irodákat
100% bónusz 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetés
Bizonyos promóciók csak új ügyfeleknek érhetőek el.
Regisztrálj a 100% üdvözlő bónuszért + 200 ingyenes pörgetés + 1 Bonus Crab
Bizonyos promóciók csak új ügyfeleknek érhetőek el.
100% bónusz 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetés
Bizonyos promóciók csak új ügyfeleknek érhetőek el.

A középszerű 2023-as év folytatódott az Atalanta számára legutóbb, amikor nem tudták megtartani a vezetést Toscanában, és meg kellett elégedniük egy ponttal a Fiorentina ellen.

A Serie A-ban küzdő Empoli és Cremonense elleni győzelmek után a La Dea az előző mérkőzésen 2-0-ra kikapott a Bologna otthonában, és az újabb botlás eredményeként – plusz a Juve kegyelemdöfése miatt – most a hetedik helyet foglalja el a tabellán.

Gian Piero Gasperini és társai tehát zsinórban második szezonjukat tölthetik európai futball nélkül, de miután a szezon második felében 11 mérkőzésen mindössze 14 pontot gyűjtöttek, ez nem is lehet igazán meglepő.

Az Atalanta a világbajnokság óta nem rendelkezik elegendő tűzerővel, ami megnehezítette a tavalyi bajnoki helyezés javításának reményét, és a Roma érkezése előtt a legutóbbi négy hazai mérkőzésükön átlagosan egy gól alatt maradtak meccsenként.

Az újonc támadó, Rasmus Hojlund a szezon közepén mutatott teljesítményével Európa felkapottabb játékosai közé került, de az utóbbi időben óhatatlanul visszaesett, míg a kolumbiai Luis Muriel és Duvan Zapata mindössze két gólt szerzett a bajnokságban. Mivel a Roma a Calcio egyik legjobb védelmével büszkélkedhet, ez komoly problémát jelenthet hétfőn.

Tippünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Új kaszinók
Regisztrálj a  befizetési bónuszt akár 400.000 Ft-ig
Register now for the great bonuses!
Regisztrálj a 100% bónuszért 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetésért
Regisztrálj a 400.000 Ft-os Üdvözlő csomagért
Regisztrálj a 100% befizetési bónuszért 200.000 Ft-ig
Regisztrálj a 100% bónuszért 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetésért