Ne maradj le az ingyenes sportfogadási tippekről! Csatlakozz Telegram csatornánkhoz! Megnézem

A Premier League két formába lendült csapata találkozik a szombati kora esti rangadón, az Aston Villa a Bajnokok Ligáját üldöző Newcastle United kárára szeretné meghosszabbítani négymeccses sikerszériáját.

A Szarkák zsinórban öt győzelemmel a hátuk mögött érkeznek a Villa Parkba, amivel a tabella harmadik helyén állnak, míg a Villa fejlődése Unai Emery irányítása alatt a múlt hétvégén a Nottingham Forest elleni győzelemmel folytatódott.

Alig néhány nappal azután, hogy az Aston Villa utolsó pillanatban szerzett győztes gólt a Leicester City ellen, Bertrand Traore ismét bebizonyította, hogy a birminghamiak “szupersztárja”, mivel a nehéz helyzetben lévő Nottingham Forest ellen 2-0-ra megnyert mérkőzésen ő törte meg a holtpontot.

Az első félidő közepén a sérült Leon Bailey helyére beálló Traore közvetlenül a szünet után talált be, majd a második félidő hajrájában Ollie Watkins második góljával megpecsételte a találkozót, amivel a Villa a Premier League első hat helyezettje közé lépett.

Unai Emery tavaly novemberi első mérkőzése óta csak korábbi klubja, az Arsenal gyűjtött több pontot és szerzett több győzelmet az élvonalban, míg a Villa 11 bajnoki győzelmet és 35 pontot gyűjtött, amivel feljebb lépett a tabellán és az európai versenyfutásban.

Mivel az utóbbi négy meccsük mindegyikét megnyerték, a Villa célja, hogy ebben az évszázadban először öt meccsből ötöt nyerjen az első osztályban – John Gregory még a Villa Parkban volt a csapat vezetője, amikor utoljára sikerült ilyen bravúrt elérni.

Emery könnyen lehet, hogy ezen a hétvégén az ellenfél kispadján ülhetett volna, mivel 2021-ben, még a Villarrealnál elutasította a Newcastle új tulajdonosainak megkeresését, de miután végül Midlandsbe költözött, segített a Villának, hogy három helyre és kilenc pontra csökkentse a lemaradást észak-keleti társaihoz képest.

A Villa utolsó nyolc mérkőzése előtt – amelyek közül hét a tabella felső felében szereplő csapatok ellen lesz – mind a 17 eddigi Premier League-meccsén legalább egyszer betalált.

Mindössze két edzőnek sikerült valaha is elérnie, hogy csapata az első 18 bajnoki mérkőzés mindegyikén betaláljon – Mike Walker a Norwich-csal 1992-ben, és a Chelsea-t irányító Carlo Ancelotti 2009-ben -, és Emery szombat délután csatlakozhat az ő társaságukhoz.

Próbáld ki a legjobb sportfogadó irodákat
100% bónusz 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetés
Bizonyos promóciók csak új ügyfeleknek érhetőek el.
Regisztrálj a 100% üdvözlő bónuszért + 200 ingyenes pörgetés + 1 Bonus Crab
Bizonyos promóciók csak új ügyfeleknek érhetőek el.
100% bónusz 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetés
Bizonyos promóciók csak új ügyfeleknek érhetőek el.

Az októberi fordított mérkőzésen aratott 4-0-s győzelmet követően a Newcastle a 2013-14-es kampány óta először szeretne kettős győzelmet aratni a Premier League-ben az Aston Villa ellen.

Eddie Howe a héten ellenfeléhez hasonlóan az elmúlt 17 mérkőzésen 35 pontot szerzett csapatával, és egyre közelebb kerül a Bajnokok Ligája-kvalifikációhoz – ami tavaly ilyenkor még csak távoli álomnak tűnt.

A rekordot szerző Alexander Isak legutóbb a Brentford ellen lőtte be a győztes gólt, és úgy tűnik, hogy a korábbi első számú csatárral, Callum Wilsonnal való versengése jelenleg a legjobbat hozza ki mindkét játékosból.

A Newcastle az utóbbi öt mérkőzéséből mindegyiket megnyerte, ebből hármat idegenben, és a Villa Parkban közel 27 év után először zsinórban negyedik idegenbeli győzelmét szeretné megszerezni a Premier League-ben.

Kétségtelen, hogy mostanra már kiheverték a Manchester United elleni, Wembleyben elszenvedett vereséget az EFL-kupa döntőjében, és ismét maguk irányítják a sorsukat, ami a legjobb négy közé jutást illeti – az ötödik helyen álló Tottenham három ponttal van lemaradva, egy meccsel többet játszván.

Tippünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Új kaszinók
Regisztrálj a  befizetési bónuszt akár 400.000 Ft-ig
Register now for the great bonuses!
Regisztrálj a 100% bónuszért 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetésért
Regisztrálj a 400.000 Ft-os Üdvözlő csomagért
Regisztrálj a 100% befizetési bónuszért 200.000 Ft-ig
Regisztrálj a 100% bónuszért 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetésért