Ne maradj le az ingyenes sportfogadási tippekről! Csatlakozz Telegram csatornánkhoz! Megnézem

Miután a hétvégén a hosszabbításban vesztettek pontokat, Horvátország kedden Törökország ellen szeretné megszerezni első Euro 2024-es győzelmét, amikor a D csoportban a két rivális Bursában találkozik.

Míg a tavalyi világbajnoki elődöntősök Wales ellen döntetlent értek el, a házigazdáknak már három pontjuk van, miután Örményországban győztek.

A múlt hónapban az országot sújtó pusztító földrengés óta első mérkőzésén Törökország szombaton a regionális rivális Örményország ellen lépett pályára, egy olyan nemzetek közötti találkozón, amelyen nagy múltú ellenségeskedés van.

Bár Ozan Kabak korai öngólja miatt a törököo hátrányba kerültek Jerevánban, a szünet előtt Orkun Kokcu révén kiegyenlítettek, majd a Galatasaray szélsője, Kerem Akturkoglu a 64. percben a padról beszállva győztes gólt szerzett.

Stefan Kuntz vezetőedző, a Besiktas korábbi támadója és a német válogatottal Európa-bajnokságot nyert csatár így 15 mérkőzésből a 10. győzelmét könyvelhette el, és ezzel csapata megelőzte a D csoport első két helyéért folytatott versenyben a rivális Horvátországot és Walest.

Úgy tűnik, hogy az automatikus kvalifikációért háromfős versenyfutás várható, és Törökországnak két olyan nemzet ellen kell majd szuperálnia, amelyek az utóbbi időben már hozzászoktak a nagy tornákra való kijutáshoz.

Kuntz vezetésével azonban úgy tűnik, jó úton haladnak, hiszen tavaly a Nemzetek Ligája B-ligájába való feljutásukkal megpecsételték a feljutást, és a 2022-es katari rájátszásban csak Portugáliától kaptak ki, miután a csoportkörben csak egyszer kaptak ki.

A világbajnokság óta eltelt kilenc mérkőzésen mindössze egyetlen vereséget szenvedett Törökország, ami azt jelenti, hogy a jövő nyáron Németországban – ahol hatalmas török közösség él – lehet, hogy ott lesz a helye. Most azonban az egyik legkeményebb próbatétel vár rájuk az odavágón, méghozzá Horvátország személyében.

Próbáld ki a legjobb sportfogadó irodákat
100% bónusz 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetés
Bizonyos promóciók csak új ügyfeleknek érhetőek el.
Regisztrálj a 100% üdvözlő bónuszért + 200 ingyenes pörgetés + 1 Bonus Crab
Bizonyos promóciók csak új ügyfeleknek érhetőek el.
100% bónusz 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetés
Bizonyos promóciók csak új ügyfeleknek érhetőek el.

Amikor a két nemzet utoljára találkozott török földön, egy három évvel ezelőtti barátságos mérkőzés 3-3-ra végződött Isztambulban, és Horvátország az eddigi 10 találkozó során mindössze kétszer kapott ki a keddi házigazdáktól.

A horvátok remélik, hogy a hét közepén folytatni tudják ezt a nagyrészt pozitív tendenciát, mivel a D csoport nyitófordulójában két pontot hagytak veszni; emellett szombaton az első két helyért küzdő közvetlen riválisuknak is engedték, hogy pontot vigyenek el Splitből.

Andrej Kramaric szép góljával a házigazdák megérdemelten szereztek vezetést a félidőben a Stadion Poljudban, és a folytatásban is domináltak, mielőtt Ivan Perisic a szünet után a keresztlécet találta el egy lövéssel.

A Vatreni azonban elpazarolta a biztosnak tűnő győzelmi pontot azzal, hogy a 93. percben Wales egyetlen kapura lövésével egyenlített.

Horvátország 34 győzelmet és egy döntetlent ért el hazai pályán az előző Európa-bajnoki selejtezőmérkőzései közül, így még a Rob Page vezette walesi csapat elleni döntetlen is némileg rontja a morált a nehéz törökországi kirándulás előtt.

Bár továbbra is arra számítanak, hogy a selejtezősorozat végére biztonságosan kijutnak egy újabb Eb-re, Zlatko Dalic csapata nem engedheti meg magának, hogy még jobban lemaradjon az első helyről.

Mivel a legutóbbi 14 mérkőzésükből összesen csak egyet veszítettek el – a későbbi bajnok Argentína ellen a világbajnoki elődöntőben -, az elöregedő csapat ellenére továbbra is Európa egyik legjobb válogatottjának számítanak. Perisic és a kortalan csapatkapitány, Luka Modric hatalmas tapasztalata felbecsülhetetlen értékűnek bizonyulhat Bursában.

Tippünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Új kaszinók
Regisztrálj a  befizetési bónuszt akár 400.000 Ft-ig
Register now for the great bonuses!
Regisztrálj a 100% bónuszért 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetésért
Regisztrálj a 400.000 Ft-os Üdvözlő csomagért
Regisztrálj a 100% befizetési bónuszért 200.000 Ft-ig
Regisztrálj a 100% bónuszért 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetésért