Ne maradj le az ingyenes sportfogadási tippekről! Csatlakozz Telegram csatornánkhoz! Megnézem

Három hónappal a 2022-es világbajnokság elveszített döntője után Franciaország pénteken Hollandiát fogadja a Stade de France-ban a 2024-es Európa-bajnokság első selejtezőmérkőzésén.

A két európai óriás a B csoport első helyéért küzd majd, ahol Görögország, az Ír Köztársaság és Gibraltár is csatlakozik hozzájuk.

Franciaország a 2022-es katari világbajnokság döntőjére azzal a céllal utazott, hogy Olaszország és Brazília után a történelemben mindössze a harmadik nemzet legyen, amelyik egymás után nyeri meg a világbajnoki címet a négy évvel korábbi oroszországi diadalt követően.

Az Aranycipő-győztes Kylian Mbappé ugyan remek mesterhármast ért el – mindössze másodszor a világbajnokságok történetében -, és ezzel egy izgalmas 120 perc alatt 3-3-as döntetlent ért el, de a Les Bleus végül büntetőkkel maradt alul, és Argentína 4-2-re nyert, így 36 év után először lett bajnok.

A világbajnoki döntő fájdalma ellenére Didier Deschamps vezetőedző 2026-ig meghosszabbította szerződését, és az a feladata, hogy újjáépítse a francia csapatot, amely új arcokkal és ismert sztárokkal vegyesen olyan csapatot alkot, amely továbbra is minden fronton versenyképes.

A FIFA által Brazília és Argentína mögött a világranglista harmadik helyén álló Franciaország 2000 óta nem nyert Európa-bajnokságot, de a selejtezőkön komoly mérleggel büszkélkedhet, hiszen az utóbbi 19 ilyen mérkőzéséből csak egyet veszített el, és a 2019 júniusában Törökország ellen idegenben elszenvedett 2-0-s vereség volt az egyetlen szégyenfoltjuk.

A Les Bleus azonban tavaly három mérkőzésen két hazai vereséget szenvedett, júniusban Dániától és Horvátországtól is kikapott a Nemzetek Ligájában, ahol a harmadik helyen végzett, és épphogy elkerülte a kiesést az A ligából.

Deschamps és társai a közelmúltban elszenvedett kudarcok után szeretnének talpra állni, és bár az Euro 2024-es selejtezőcsoportból való továbbjutás valószínű, a hollandok elleni első hely megszerzése nem biztos. Az Oranje legutóbbi hat találkozóból öt győzelemmel álló sorozata jó előjel a pénteki mérkőzés előtt.

Próbáld ki a legjobb sportfogadó irodákat
100% bónusz 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetés
Bizonyos promóciók csak új ügyfeleknek érhetőek el.
Regisztrálj a 100% üdvözlő bónuszért + 200 ingyenes pörgetés + 1 Bonus Crab
Bizonyos promóciók csak új ügyfeleknek érhetőek el.
100% bónusz 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetés
Bizonyos promóciók csak új ügyfeleknek érhetőek el.

Louis van Gaal holland csapatát sokan sötét lónak tekintették a 2022-es világbajnokság előtt, de ugyanarra a sorsra jutottak, mint Franciaország, bár a torna korábbi szakaszában, amikor a negyeddöntőben a későbbi győztes Argentína legyőzte őket.

Wout Weghorst drámai kései duplájának köszönhetően az Oranje kétgólos hátrányból fordított, és 90 perc alatt 2-2-es döntetlent ért el, majd a tüzes küzdelem végül büntetőkkel dőlt el: Virgil van Dijk és Steven Berghuis 11 méterről hibázott a 4-3-as vereséget jelentő büntetőpárbajban.

Van Gaal harmadik vezetőedzői ciklusa ezzel véget ért, Ronald Koeman másodszor veszi át az irányítást a 2018 és 2020 közötti kétéves időszakot követően, amelyben 20 mérkőzéséből 11-et megnyert a kispadon.

A játékosként 78-szoros válogatott Koeman megfogadta, hogy holland főnökként “vonzó és támadó” futballt fog játszani, miután a holland média egyes részei kritizálták az elődje által alkalmazott védekező filozófiát, és reméli, hogy saját vezetői karrierjét is fel tudja támasztani a Barcelona élén töltött katasztrofális 14 hónapos, 2021 októberében véget ért  időszak után.

Az Oranje – amely az Argentína elleni büntetőpárbajban elszenvedett vereséget megelőzően 19 meccsen át veretlen volt minden versenyben – az e havi nemzetközi szünetre azután lép, hogy az Európa-bajnoki selejtezőkön vegyes formát mutatott, és az utolsó 19 meccséből 10 győzelmet, 2 döntetlent és 7 vereséget ért el 12 év alatt.

Koeman azonban első megbízatása alatt nyolc Eb-selejtezőjéből hatot megnyert, és a 60 éves szakember legutóbb  Franciaország ellen vezette győzelemre a hollandokat, akik Georginio Wijnaldum és Quincy Promes góljaival 2-0-s hazai győzelmet arattak a 2018-19-es Nemzetek Ligájában.

A holland táborban influenzavírus tört ki: Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Sven Botman, Joey Veerman és Bart Verbruggen is kénytelen volt visszalépni a keretből, mindössze egy nappal az Oranje első selejtezőmérkőzése előtt.

Koemannak Frenkie de Jong és Steven Bergwijn sérülésével is meg kell birkóznia, helyette Donyell Malen, Stefan de Vrij, Ryan Gravenberch és Kjell Scherpen került bevetésre.

Tippünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Új kaszinók
Regisztrálj a  befizetési bónuszt akár 400.000 Ft-ig
Register now for the great bonuses!
Regisztrálj a 100% bónuszért 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetésért
Regisztrálj a 400.000 Ft-os Üdvözlő csomagért
Regisztrálj a 100% befizetési bónuszért 200.000 Ft-ig
Regisztrálj a 100% bónuszért 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetésért