Ne maradj le az ingyenes sportfogadási tippekről! Csatlakozz Telegram csatornánkhoz! Megnézem

Mindkét nemzet célja, hogy győzelemmel kezdje az Euro 2024-es selejtezőt, amikor Szlovákia csütörtökön Luxemburgot fogadja.

Mivel minden csoportban két automatikus kvalifikációs hely van , semmi akadálya annak, hogy ezek az országok versenybe szálljanak a J csoportban a továbbjutásért, ami egy nyitott csoportnak tűnik.

Mivel az elmúlt öt mérkőzésükből egyet sem tudtak megnyerni, joggal állíthatjuk, hogy Szlovákia nem túl jó formában vág neki a selejtezőnek, és Francesco Calzona, az első nem szlovák menedzserük kinevezése sem sikerült a terveknek megfelelően.

Az 54 éves szakember, aki rendszeresen Mauricio Sarri edzői stábjának szerves részét képezte, mielőtt rövid időre visszatért a Napolihoz, hogy a közelmúltban Luciano Spalettit segítse, első vezetőedzői feladatát kezdi meg, miután tavaly augusztusban kinevezték Szlovákia főnökévé.

Calzona eddigi két versenymérkőzésén a Sólymok nem tudták legyőzni Azerbajdzsánt és Fehéroroszországot, ami hozzájárult ahhoz, hogy az UEFA Nemzetek Ligájában a C-csoportjukban a siralmas harmadik helyen végeztek, ami azt jelenti, hogy két egymást követő alkalommal sem sikerült visszaszerezniük a feljutást a verseny második vonalába.

A szlovákok azonban a selejtezők során egy viszonylag kis nemzethez képest sokkal lenyűgözőbb eredményeket értek el: 2010-ben kijutottak a világbajnokságra, valamint a legutóbbi két Európa-bajnokságra is. Mindkét tornán egy-egy mérkőzést megnyertek, és két alkalommal a legjobb 16 közé jutottak.

Így Calzona tisztában lesz azzal, hogy sok mindent kell teljesítenie, még akkor is, ha a jelenlegi játékosok, akikkel dolgozik, nem érik el a korábbiak színvonalát.

Mivel a csoportban Luxemburg, Izland, valamint Bosznia-Hercegovina is útban van a Portugália mögötti második hely megszerzéséhez, a csütörtöki hazai pályán való erős kezdés elengedhetetlen, ha a fő céljukat el akarják érni.

Próbáld ki a legjobb sportfogadó irodákat
100% bónusz 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetés
Bizonyos promóciók csak új ügyfeleknek érhetőek el.
Regisztrálj a 100% üdvözlő bónuszért + 200 ingyenes pörgetés + 1 Bonus Crab
Bizonyos promóciók csak új ügyfeleknek érhetőek el.
100% bónusz 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetés
Bizonyos promóciók csak új ügyfeleknek érhetőek el.

Luxemburg ezzel szemben egyértelműen egy olyan futballnemzet, amely az utóbbi években felfelé ívelő pályán mozog, ami leginkább abban nyilvánult meg, hogy a 2022-es világbajnokságra való kvalifikációs kampányuk során három mérkőzést nyertek, és ezzel pontegyenlőséget értek el az Ír Köztársasággal.

A Vörös Oroszlánokat 2010 óta az 55-szörös válogatott Luc Holtz vezeti, az 53 éves játékosnak pedig nagy szerepe van hazája szerencséjének javításában, hiszen két évvel az U21-es válogatott irányítását vette át, mielőtt megkapta volna a vezetőedzői posztot.

Lenyűgöző, hogy Luxemburg az elmúlt nyolc mérkőzéséből csak egyet veszített el a héten Szlovákiába utazva, mégpedig a Nemzetek Ligájában a Törökország elleni hazai 2-0-s vereséget. Holtz csapata immár másodszor egymás után, két pont különbséggel megelőzve Törökországot, alig maradt le a C-ligából való feljutásról.

A következő lépés Holtz és tehetséges játékosai számára az, hogy egy nagy tornára való kijutásért küzdjenek, amire kétségtelenül az Európa-bajnokság kínálja a legjobb lehetőséget. A csoport harmadik helyének megszerzése elegendő lehet a rájátszást érő hely megszerzéséhez, így az olyan közvetlen vetélytársak, mint Szlovákia legyőzése kulcsfontosságú lehet.

Tippünk:

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Új kaszinók
Regisztrálj a  befizetési bónuszt akár 400.000 Ft-ig
Register now for the great bonuses!
Regisztrálj a 100% bónuszért 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetésért
Regisztrálj a 400.000 Ft-os Üdvözlő csomagért
Regisztrálj a 100% befizetési bónuszért 200.000 Ft-ig
Regisztrálj a 100% bónuszért 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetésért