Ne maradj le az ingyenes sportfogadási tippekről! Csatlakozz Telegram csatornánkhoz! Megnézem
Boomerang Casino

Legkülönösebb babonák a kaszinóban

A játéktermek tele vannak kaszinó babonákat gyakorló játékosokkal. Ezeknek a furcsának tűnő praktikáknak a megismerése segíthet megmagyarázni sok furcsa viselkedést, amit a kaszinókban láthatsz. Segít abban is, hogy ne bosszantsd fel a többi játékost azzal, hogy véletlenül balszerencsét hozol az asztalhoz.

A 13-as szám elkerülése


Az egyik legismertebb kaszinóbabona a 13-as szám körül forog. Sokan a 13-as számot szerencsétlennek tartják. Ez a hiedelem annyira népszerű, hogy egyes épületekben még a 13. emeletet is kihagyják.

Így nem meglepő, hogy számos kaszinótipp figyelmezteti a játékosokat a 13-at övező babonákra. Egyes fogadók odáig mennek, hogy visszautasítják a számra való fogadást olyan népszerű játékokban, mint a rulett.

Természetesen a 13 nem az egyetlen szám, amelyről az emberek azt hiszik, hogy el van átkozva. Sok szerencsejátékosnak van egy listája azokról a számjegyekről, amelyeket mindenáron elkerülnek.

Néhány más gyakori “szerencsétlen” szám, amit a játékosok elkerülnek:

  • 3
  • 50
  • 666

Az 50-es számot általában azok a játékosok kerülik, akik készpénzben fizetnek. A fogadók el akarják kerülni, hogy 50 dolláros bankjegyekben fizessenek. Ez a hiedelem Las Vegas korai napjaira nyúlik vissza, amikor a maffiózók 50 dolláros bankjegyet hagytak az áldozataik pénztárcájában.

Fogadás a szerencseszámokra
Ha már a számoknál tartunk, sok szerencsejátékos azt is hiszi, hogy vannak bizonyos számok, amelyek egyszerűen szerencsésebbek, mint mások. A szerencsétlen számokhoz hasonlóan a szerencseszámok is egyénenként változhatnak.

Vannak olyan számok, amelyeket szinte mindenki szerencsésnek tart. A hetes szám például a szerencse általános szimbóluma. Ez az egyik oka annak, hogy népszerű a kaszinóüzemeltetők és a játékfejlesztők körében.

Egyes fogadók még odáig is elmennek, hogy rendszeresen változtatják a szerencseszámaikat. Ennek egyik népszerű stratégiája a forró vagy hideg számok keresése.

A gyakran nyerő számokra való fogadás számos kaszinójátékban népszerű stratégia. Más játékosok olyan számokat keresnek, amelyek hosszú ideje nem nyertek, mert hamarosan “esedékes”, hogy nyerjenek.

Kevés bizonyíték van arra, hogy bármelyik módszer működik. Ez azonban nem akadályozza meg a szerencsejátékosokat abban, hogy ezeket a módszereket használják a rulett, a kenó vagy a lottójátékok számainak kiválasztására.

Soha ne fogadjon a dobó ellen


Még ha nem is hisz a kaszinó babonákban, hasznos, ha van némi ismerete róluk. Erre tökéletes példa a valódi pénzes kockajáték.

A crapsben rengeteg fogadási lehetőség áll rendelkezésre. Ahhoz, hogy sikeres legyen a crapsben ,el kell sajátítsa a különböző fogadási lehetőségeket és mindig figyelni a körülöttünk lévőket. A rendelkezésre álló fogadások közül sokan úgy tekintenek rá, mintha a dobóra fogadnának.

De arra is lehet fogadni, hogy a shooter nem lesz sikeres . A két leggyakoribb példa erre a don’t pass és a don’t come fogadások.

Sok craps-játékos úgy véli, hogy balszerencsét hoz, ha a shooter ellen fogad. Ha ezt teszi, azzal kivívhatja az asztalnál ülő többi játékos haragját. Néhány játékos akár el is hagyhatja az asztalt, mert úgy gondolják, hogy mindenki szerencséjét tönkreteszed azzal, hogy a shooter ellen fogadsz.

Kockára fújás


Egy másik népszerű babona a kockajátékosok körében a kockára fújás. Ennek a technikának az eredete rejtélyes, de sok crapsjátékosnál bevett gyakorlat. Különösen népszerűvé vált, miután az 1955-ös Guys and Dolls című filmben is használták.

Vannak olyan történetek, amelyek szerint a játékosok régebben illegális anyagokat tettek a kockákra, amelyeket a nedvesség aktiválhatott. A kockára fújva az anyagot ragacsossá lehetett tenni, ami miatt a kocka egy bizonyos számra esett.

Ma már szinte lehetetlen lenne, hogy ez a csalási módszer megtörténjen. A kaszinók rendszeresen ellenőrzik a kockákat a craps-játékokban, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy azokat nem manipulálták.

Mégis, a kockára fújás szerencsét hozhat. Ha elég időt töltesz a craps asztalnál, előbb-utóbb látni fogsz egy dobót, aki ezt a technikát alkalmazza.

Szerencsés szimbólumok használata
Minden kultúrának megvannak a maga mítoszai és legendái. Ezeknek a meséknek közös témája a szerencsét hozó szimbólumok gondolata.

Sok modern szerencsejátékos továbbviszi azt a hagyományt, hogy szerencseszimbólumokat és varázsszimbólumokat használ, hogy segítsen nekik nyerni a kaszinójátékokban. Gyakran látni játékosokat olyan tárgyakkal, amelyekről azt hiszik, hogy szerencsét hoznak nekik.

Ezek a tárgyak játékosonként eltérőek. Íme néhány gyakori példa a szerencsét hozó totemekre, amelyekkel szerencsejáték közben találkozhatunk.

  • Négylevelű lóhere
  • Nyúlláb
  • Patkó

Egyes játékosok még arra is használnak szimbólumokat és totemeket, hogy megpróbálják elhárítani a balszerencsét.

A piros szín viselése


A szerencsejátékok során szerencsét hozó tárgyakkal való játék az egyik legelterjedtebb kaszinóbabona. Egyes játékosok még tovább mennek, és szerencsét hozó ruhákat viselnek játék közben.

Erre gyakori példa a piros szín viselése. A kínai kultúrában a piros színt szerencsét hoz.

Rengeteg olyan népszerű kaszinójáték és játékcím létezik, amelyet az ázsiai kultúrák ihlettek. Így nem meglepő, hogy sok játékos a kínai és más ázsiai országokban keresi a szerencséje megfordítását.

A piros ruházat viselése egyes szerencsejátékosok szerint a szerencse javításának egyik módja. Más példák egyéb szerencsét hozó ruhadarabok viselésére, a szerencsét hozó zokni, fehérnemű és ékszerek.

Ez a babona a sportrajongók körében is népszerű.

Például:
A sportfogadás híveinek körében gyakori babona, hogy nem mossák ki a szerencsét hozó mezüket. Ezzel ugyanis tönkretehetik a tárgy természetfeletti képességeit.

Speciális gépek használata
A kaszinó babonák nem kizárólag az asztali játékokra vonatkoznak. A nyerőgépek és a videópóker játékosai szintén babonásak.

Az egyik leggyakoribb babona ezen játékosok körében az, hogy egy bizonyos “szerencsét hozó” gépet használnak. A szerencsét hozó gép kiválasztásának két fő módja van.

Az első az, hogy körbejárjuk a kaszinót, és megnézzük, mely gépek fizetnek, és melyek nem. Ez a módszer hasonlít a forró és hideg szám stratégiák használatához. Egyes játékosok azokat a gépeket részesítik előnyben, amelyek gyakran nyernek, míg mások olyan játékokat kedvelnek, amelyeken egy ideje nem volt nyertes.

Más játékosok azt állítják, hogy egy gép szerencsés, mert már nyertek rajta korábban. Ennek eredményeként minden alkalommal, amikor az adott kaszinóba mennek, ragaszkodnak ahhoz a géphez. Egyes játékosok még akkor is megvárják, hogy a “szerencsés” gépük szabaddá váljon, ha valaki más használja azt.

Több tucat babona létezik, amelyekről a játékosok azt állítják, hogy növelik a szerencséjüket. Akár hisz ezekben a babonákban, akár nem, szüksége lesz egy helyre, ahol kaszinójátékokat játszhat. Ennek legegyszerűbb módja a legjobb online kaszinók használata.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Új kaszinók
Regisztrálj a  befizetési bónuszt akár 400.000 Ft-ig
Register now for the great bonuses!
Regisztrálj a 100% bónuszért 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetésért
Regisztrálj a 400.000 Ft-os Üdvözlő csomagért
Regisztrálj a 100% befizetési bónuszért 200.000 Ft-ig
Regisztrálj a 100% bónuszért 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetésért