Ne maradj le az ingyenes sportfogadási tippekről! Csatlakozz Telegram csatornánkhoz! Megnézem

Ha már elég jól megtanultad a sportfogadás alapjait, akkor itt az ideje, hogy mélyebbre ássad magad a legnépszerűbb fogadási stratégiákba. Elmagyarázzuk neked, hogyan köthetsz sikeresen sportfogadásokat a megfelelő stratégiával, és mire kell odafigyelned.

Amikor a sportfogadás megfelelő stratégiájának kiválasztásáról van szó, a vélemények megoszlanak. Létezik egyáltalán helyes stratégia a sportfogadásban való sikerhez, vagy a legjobb stratégia, ha egyszerűen rugalmasan választjuk ki a megfelelő taktikát? Mi mindenesetre bemutatjuk a 14 legjobb sportfogadási stratégiát, amelyekkel idővel növelheti a fogadási nyereségét.

Mielőtt átnézzük a legjobb stratégiákat, érdemes tudnunk a leggyakoribb sportfogadási hibákról is.

A legjobb stratégia a sportfogadásban
Ha úgy dönt, hogy hivatásszerűen fogad, az első kérdés, ami felmerül, az a megfelelő fogadási stratégia. Erre a kérdésre azonban nincs abszolút válasz, mert ami az egyik fogadónak jó stratégia, az a másiknak nem biztos, hogy megfelel.

Mielőtt egy bizonyos fogadási stratégia szerint kezdesz el fogadni, fontos, hogy nagyon pontos bankroll-kezelést írj elő magadnak, és következetesen tartsd be ezeket. Ez egyértelműen a leglényegesebb tényező a következetes fogadási döntés meghozatalában.

Ez hasonló a fogyáshoz: mindig azt mondják, hogy körülbelül 30%-ban a fizikai aktivitástól, 70%-ban pedig a megfelelő étrendtől függ. Tehát mondhatnánk, hogy a jó bankroll-kezelés a “helyes fogadási diéta”.

A legjobb bukméker a stratégiával történő fogadáshoz

A megbízható online fogadási platform, amelyet a saját fejlesztésű, dedikált szoftver biztosít, valamint a népszerű és érdekes sportágak vonzó kínálata teszi a Sportaza-t világszerte sok játékos kedvenc sportfogadási szolgáltatójává.

Csak akkor kezdheted el tesztelni a számos ötletes fogadási stratégiát, ha kiépítettél egy számodra működő bankroll-kezelési rendszert. Részletes információkat talál például a Fibonacci fogadási rendszerről, a bajnokságban specializálódó stratégiáról, az 1X szisztematikus fogadásról, a hazai esélytelenebbekre vagy a késői gólokra való fogadásról szóló stratégiákról.

Ha érdeklik ezek a témák, akkor most tovább olvashat, és mindent megtudhat a legnépszerűbb fogadási stratégiákról.

 

A legjobb fogadási stratégiák

  1. 1X hazai outsider stratégiára
  2. All-in az 1.20-as szorzónál stratégia
  3. Az 1-3-2-6 rendszer
  4. A Fibonacci fogadási rendszer
  5. A Kelly-formula
  6. Dutching a sportfogadásban
  7. Korai kifizetés a sportfogadásban
  8. Élő fogadások 1,5 gól felett
  9. Specializálódjon egy bajnokságra
  10. Mi az a Money Race?
  11. Fogadás döntetlenre
  12. Fogadás késői gólokra
  13. Fogadás kupameccsekre
  14. Fogadás élő mérkőzésekre

1X a hazai outsider stratégiára
A múltban sikeres fogadási stratégia a “dupla esély” 1X-es tétje, ha egy outsider otthon játszik a favorit ellen. Ebben az esetben az “1X” fogadás tekintélyes oddsot és nagyon érdekes profitlehetőséget hoz.

Hazai győzelem vagy döntetlen fogadási stratégia

Ezzel a stratégiával nem is kell olyan mérkőzéseket választani és elemezni, amelyek abszolút szélsőségeket és nyilvánvaló osztálykülönbségeket tartalmaznak. Tehát nem feltétlenül kell a Barcelona, a Bayern vagy a Juventus ellen fogadnod idegenben. Itt valószínűleg eltávolodnánk az értékfogadásoktól. Még ha olyan csapatokat választunk, amelyek nem nagy outsiderek, de az oddsok alapján mégis outsiderek, akkor is találunk rendkívül érdekes oddsokat 1.60 és 2.50 között.

Mint minden fogadásnál, itt is fontos, hogy előre elemezzünk, és ne vakon menjünk rá bármelyik csapatra. Természetesen figyelembe kell venni a statisztikákat, a sérülésekről és eltiltásokról szóló előzetes információkat, valamint a csapatok aktuális formáját. Nem szabad lebecsülni a hazai pálya előnyét sem, hiszen a hazaiak számára egy újabb kis előnyt jelent a kiesőjelöltek számára, akiknek a saját közönségük előtti, “nagyobbak” elleni meccsek is külön motivációt jelentenek. Különösen akkor, ha az adott favorit az utóbbi időben a “kisebbek” ellen ingatagnak mutatkozott, mindenképpen értéket találhatunk egy ilyen, dupla esélyekkel kecsegtető outsider fogadásban.

Ha alacsonyabb esélyeket is elfogadsz, akkor természetesen ezt az 1X stratégiát a kiegyensúlyozott esélyekkel rendelkező mérkőzéseken is alkalmazhatod.

All-in az 1.20-as szorzónál stratégia
Ez a fogadási stratégia számos fogadás egymás utáni megnyerésével jár, és mindig a maximumot kihasználva kínál lehetőséget arra, hogy rendes pénzt nyerjünk. De az is világos, hogy az összes pénz elvész, ha elveszítesz egy fogadást. De ha sikerül 30, 35, esetleg 40-szer nyerned egymás után, akkor nagy pénzhez jutsz!

Mi 1.20 körüli oddsokat használunk – ideális esetben az élőben játszott fogadásokat keresd. Ahogyan az 1,5 gól feletti fogadási stratégiánál a becslések szerint tipikusan “over” meccseken, itt is várhatsz, amíg az oddsok elérik a kívánt szintet. A 0,5 fölötti fogadás itt ideális – vagyis az a fogadás, hogy a mérkőzés nem 0-0-ra fog végződni. Általában a gólnélküli mérkőzéseken 30 perc után 1,20-as szorzót kapunk –  ez természetesen lehet alacsonyabb, de néha magasabb is. Ez persze ízlés kérdése, hogy milyen típusú fogadással akarod pénzzé tenni a fogadási sorozatodat.

Fontos, hogy mindig nagyjából azonos oddsszal játsszon. Ez türelemjáték, és eleinte nem különösebben látványos, de nincs pontos cél, és bármikor abbahagyhatod, és a nyereményedet is kifizetheted. Ha például egy ilyen fogadási sorozatot 10 € téttel kezdesz, akkor ennyit veszíthetsz. Tehát ha találsz egy fogadást 1,20-as oddsszal, megnyered és a megnyert 12 €-t rögtön újra megjátszod olyan oddsokon, amelyek körülbelül ekkora összegűek, nyertél 14,40 €-t, amit a következő fogadásba fektethetsz be.

A nyereség csak nagyon lassan lesz érezhető, de idővel meredeken nő, mert természetesen a tét egyre magasabbra nő. Ha tényleg sikerül 30 helyes tippet egymás után eltalálnod, akkor a kezdeti 10 €-od máris 2.373,76 € lesz. 35 helyes tipp után már 5.906,68 €-nál tartanánk, 40 helyes tipp után pedig 14.697,71 €-nál.

Persze korántsem valószínű, hogy ennyi tippet egymás után jól tippelünk – de ez a progresszív fogadási stratégia is izgalmas. Ha nem túl magas téttel kezdjük a fogadási sorozatot, akkor nem veszíthetünk sokat, és természetesen megvan a lehetőség arra, hogy egy igazi szériát indítsunk el, ha ezt a fogadási stratégiát alkalmazzuk.

Az 1-3-2-6 rendszer használata

Mint sok más fogadási rendszer, az 1-3-2-6-ot is olyan fogadásokhoz tervezték, amelyek páros összeget fizetnek, mint például a piros-fekete fogadások a rulettben. Valójában széles körben használják a rulettasztalnál és más kaszinójátékokban, például a baccaratban, a kockajátékokban és a blackjackben. Alapvetően mindegy, hogy mire használod, feltéve, hogy páros összegekkel játszol.

Mint korábban említettük, ez egy nagyon egyszerű rendszer. Mindössze annyit kell tennie, hogy néhány egyszerű szabály alapján beállítja a téteket. Először is el kell döntened, hogy milyen magas legyen a tétegységed. Iránymutatásként, miután meghatároztad azt az összeget, amelyet hajlandó vagy elveszíteni egyszerre, a fogadási egységednek ennek körülbelül 2-5%-ának kell lennie.

Például, ha összesen 500 €-val szeretnél játszani, a 10 € ésszerű összeg lenne. A fogadási egység az az összeg, amelyet a sorozat első tétjénél teszel fel. Minden elveszített fogadás után a sorozat véget ér, és egy újat kezd – és ismét egy fogadási egységet indít.

Ha nyer egy fogadás, akkor a tétet az 1-3-2-6 szekvencia szerint módosítja. Tehát ha megnyeri az első fogadását, a következő alkalommal a tétet 30 €-ra (három fogadási egységre) növeli. Ha ezt is megnyeri, akkor a következő tétjére 20 €-t tesz. Ha ezt is megnyeri, a következő alkalommal 60 €-t tesz fel. És máris megvan az 1-3-2-6 szekvencia.

Ha megnyered a negyedik, egymást követő fogadást, akkor a sorozat befejeződik, és kezdheted elölről az egészet. Ne feledd, amint veszítesz, a téted is visszaáll egy fogadási egységre.

Alapvetően erről szól az 1-3-2-6 fogadási rendszer. Amíg szem előtt tartod az egyszerű szabályrendszert, nem okozhat gondot a rendszer sikeres használata.

Az 1-3-2-6 lehetséges eredményei

Mivel ez a rendszer csak egy rövid ciklus, kevés lehetséges kimenetel van. Ezek a következők:

  • Az első tét elvesztése (egy fogadási egység teljes vesztesége).
  • Az első fogadás nyert, a második fogadás elveszett (két fogadási egység teljes vesztesége)
  • Az első két fogadás nyert, a harmadik fogadás elveszett (összesen két fogadási egységnyi nyeremény)
  • Az első három fogadást megnyerte, a negyedik fogadást elvesztette (nullszaldó)
  • Mind a négy fogadást megnyerte (összesen 12 egységnyi nyeremény)
    Tehát, mint látható, a ciklus lehetséges kimenetelei közül csak kettő jár veszteséggel. Veszteség csak akkor keletkezik, ha az első vagy a második fogadás elveszik. Tehát minden alkalommal, amikor megnyeri az első két fogadást, nem veszíthet újra ugyanabban a ciklusban.

Úgy tűnhet, hogy az 1-3-2-6 rendszerrel nagyobb valószínűséggel lehet pénzt keresni, mint veszíteni. De sajnos ez nem igaz. Bár a rendszernek van néhány előnye, a garantált nyereség nem az.

Az 1-3-2-6 fogadási stratégia előnyei és hátrányai

Az 1-3-2-6 talán legnagyobb előnye, hogy nagyon egyszerű és könnyen megtanulható. Ha olyan fogadási rendszert szeretne használni, amely nem túlságosan bonyolult, akkor ez egy jó választás. Ráadásul a tétje nem emelkedik veszteség után – ez megakadályozza a gyors pénzvesztést, különösen, ha óvatoasan választja meg a fogadási egységek méretét.

Egy másik figyelemre méltó előnye, hogy miután négy egymást követő győzelem után megállítja a sorozatot, majd visszamegy egy egységre, egy kisebb nyereménysorozat lehetőségével néz szembe. Megvan az esélye annak, hogy mind a négyszer egymás után nyer – és ha szerencséje van, a nyereménye meghaladja a korábban elvesztett fogadásokon elszenvedett veszteségeket.

A rendszer nem nélkülözi a hátrányait; a legszembetűnőbb, hogy semmi sem üti meg a bármelyik kaszinóban létező házelőnyt. Erre egyetlen fogadási rendszer sem képes. De segít a fegyelem megtartásában egy sor betartandó szabály, mert végső soron mégiscsak a szerencsére kell hagyatkoznia a győzelemhez. Ha rossz eredménysorozatot kap, akkor veszíteni fog.

Az 1-3-2-6 nem rossz fogadási rendszer a többi elérhető rendszerhez képest, feltéve, hogy elfogadod olyannak, amilyen. Ez a rendszer nem garantálja, hogy nyerni fog, de segíthet abban, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a szerencséjéből.

 

A Fibonacci fogadási rendszer
A Fibonacci-fogadási rendszer egyike a ma elérhető számos fogadási stratégiának. Elmagyarázzuk, miről is van szó.

A Fibonacci-sorozat fogadása kétségtelenül ellentmondásos fogalom. De biztosan vannak olyan sportfogadók, akik nagy sikereket tudtak elérni vele. Ez a stratégia hordoz némi kockázatot, de a kellő szerencsével és a megfelelő szimattal sikeres lehet a stratégia alkalmazása során.

A Fibonacci-sorozat szerinti fogadás alapkoncepciója egyszerű: fogadj a döntetlenre. Ha veszít, csak fogadjon a következő döntetlenre egy bizonyos kulcs szerint, és kezdje el növelni a tétet.

Fontos, hogy a döntetlen esélye 2,62 (pontosabban: 2,618) felett legyen; szerencsére azok számára, akik ezt a stratégiát szeretnék alkalmazni, sok döntetlen fogadás létezik erre a minimális esélyre. Minél magasabb az arány, annál jobb.

Fogadás Fibonacci után
Ha veszít, akkor egyszerűen a Fibonacci-sorozat utáni következő döntetlenre fogad. Ez egy olyan számsorozat, amelyben két egymást követő szám összege adja a következő számot, így a Fibonacci-sorozat a természetes számok végtelen sorozata.

Fibonacci-számok

Tehát ha az első húzásnál 1 €-val kezdesz el fogadni > 2,62-es odds mellett, és veszítesz, akkor a következő alkalommal ismét 1 €-t teszel, majd 2 €-t, majd 3 €-t, majd 5 €-t, majd 8 €-t, majd 13 €-t és így tovább.

Matematikailag érthető, hogy minden nyereség, amit ezzel a fogadással elérsz, ellensúlyozza a korábbi veszteségeket, és még nettó nyereséget is fogsz elérni.

Egy példa a Fibonacci-fogadásra

Vegyünk egy példát arra a helyzetre, amikor tízszer veszít egymás után, és tizenegyedik alkalommal megnyeri a fogadását. Ebben az esetben már 143 €-t eljátszottál, és végül sikeresen feltetted a Fibonacci-sorozat tizenegyedik számát, a 144-et egy fogadáson. Ha most feltételezzük, hogy a sikeres fogadásnak @ 2,80 volt az oddsa, akkor 403,20 €-t nyertél. Összesen 287 €-t tett fel, így a nettó nyeresége 116,20 €.

Ennek a stratégiának a hátránya is nyilvánvaló. Tegyük fel, hogy nem tíz fogadást veszít el egymás után, hanem húszat, akkor már 16 910 € tétet veszített. Ez egy hatalmas bankroll, amit természetesen soha nem szabadna kockáztatnia egy ilyen fogadási sorozatért.

A Fibonacci-fogadási rendszer – a következtetés

Amikor a Fibonacci-sorozat szerint fogadsz, az időszerű sikertől függsz. Ellenkező esetben előbb-utóbb már nem fogja tudni kifizetni a téteket, és sok pénzt veszít. Természetesen ez a stratégia is jól működhet. Például összpontosíthatsz egy adott csapatra, amelyről köztudott, hogy gyakran döntetlenezik. De pusztán a valószínűségelmélet alapján egy nap biztosan eljutsz egy olyan szakaszba, amikor már nem tudod anyagilag kezelni.

A Kelly-képlet
Természetesen számos olyan ötlet, fogalom és képlet létezik, amely segíthet kiszámítani az ideális tétet egy fogadásnál. Az egyik ilyen a Kelly-képlet.

Persze ez nem garancia arra, hogy mindig helyesen fogsz fogadni, és annak megítélése, hogy mennyire valószínű egy játék kimenetele, továbbra is rajtad múlik. A Kelly-képlet azonban segíthet a tét nagyságának kiválasztásában.

Így működik a Kelly-képlet

Kiválaszt egy játékot vagy eseményt, és százalékban kifejezi a kimenetelét.
Példa: Ausztria legyőzi Németországot – ezt az eredményt 20%-os valószínűséggel értékeli.
Most keres egy olyan oddsot erre az eseményre, amely számodra igazságosnak tűnik.
Ezután a valószínűséget és az esélyt beleteszed a Kelly-képletbe, és ebből kapsz egy értéket
Vegyük példának a 20%-os valószínűségű győzelmet, amelynek az oddsa 5,50.
Először is elvégezzük a matematikát, ahol a 100%-os valószínűség 1:

Az ésszerű tét kiválasztásához használt képlet így néz ki:

A beállított tét százalékos aránya = érték / (odds – 1)

A Kelly-formula ezúton azt javasolja, hogy a saját magad által meghatározott valószínűség és a választott oddsok alapján a bankrollod 2,22%-át tedd fel erre az eseményre.

Nos, természetesen ennek a képletnek a használata nagyban függ a valószínűség értékelésétől is. És ha egy játék kimenetelét nagyon valószínűnek tartod, és így jelentősen megnöveled az értéket, akkor előfordulhat, hogy a bankrollod 30%-át vagy akár még többet is kaphatsz ennek eredményeként. Természetesen itt is óvatosságra intünk, mert a bankrollod így nagyon gyorsan lecsúszhat.

Az is előfordulhat, hogy az első érték kiszámításakor negatív eredményt kap. Ez akkor fordul elő, ha túl alacsony nyerési valószínűséggel fogadsz egy túl alacsony esélyű eseményre. Az eredmény az, hogy az értéked negatív lesz, ami nem jelent mást, mint hogy: ha bizonytalan vagy, akkor ez a fogadás egyszerűen nem kifizetődő.

Dutching a sportfogadásban
A dutching az a folyamat, amikor egynél több opcióra fogadunk ugyanazon esemény során, így függetlenül attól, hogy melyik választás nyer, nyereséget lehet elérni. Ez nem tévesztendő össze az arbitrázzsal, amely során egy esemény minden lehetséges kimenetelére fogadunk, hogy garantált nyereséget érjünk el. Ez csak több fogadóiroda igénybevételével lehetséges, és csak néhány eseményre.

A dutching ideális a több kimenetelű eseményekhez, ahol úgy gondolja, hogy a lehetséges kimeneteleket két vagy három részre tudja lebontani; de elméletileg bármilyen számú szelekcióra fogadhat. Minél kevesebb szelekciót teszel meg a dutching során, annál kevesebb vesztes fogadásos lesz, és annál nagyobb profitot érsz el belőlük. Azzal azonban, hogy kevesebb szelekciót dutcholsz, növeled a kockázatodat.

Akkor érdemes használni, ha vagy információval rendelkezik, vagy nagyon erős az az érzése, hogy egy kimenetel nagyon valószínűtlen. Ha ezeknek a valószínűtlen kimeneteleknek óriási az esélye, akkor nem éri meg a dutching, de ha úgy gondolja, hogy a kívánt kimenetel valószínűtlen, akkor a dutchingban megmaradó szelekciók jó osztalékot hoznak.

A különböző tétek meghatározása a dutchingban

Fő jellemzője, hogy ugyanazt az összeget nyeri, de a különböző oddsok miatt néha nehéz lehet kiszámítani a szükséges téteket.

Példa:

Ha két választást fedezel, az egyiket 5/1-es, a másikat 8/1-es szorzóval, és az eredménytől függetlenül 100 €-t szeretnél nyerni:

Oszd el az esélyeket tizedesjegyekben (6,0 és 9,0), és oszd el a tétet a tizedesjegyes esélyekkel.

100 € / 6.0 = 16.66 €
100 € / 9.0 = 11.11 €
Teljes tét = 27,77 €

Másik lehetőség, hogy van egy elképzelése arról, hogy mennyit szeretne fogadni egy eseményre; ebben az esetben ez körülbelül 30 €. Tudja, hogy a 0,6-os esélyre tett tétje körülbelül 20 €. Kiszámítja, hogy mennyit kellene tennie a másik választásra:

20 € x (6,0 / 9,0) = Tét a magasabb értékű választásra = 13,33 €.

A teljes tét így 33,33 € lenne, és ha a két választás közül az egyik nyer, akkor 120 €-t kap.

A kombinált nyereményszorzó kiszámítása

Ennél a fogadásnál fontos, hogy a szelekciók, amelyekre fogad, kombinált nyereményszorzóval rendelkezzenek. A legjobb fogadások kiválasztásához továbbra is figyelembe kell vennie az oddsokat, és olyan eseményeket kell választania, ahol a kombinált szelekcióinak a legjobb esélye van a győzelemre az oddsokhoz képest, ahelyett, hogy egyszerűen az összes olyan szelekciót támogatná, amelyről úgy gondolja, hogy nyerhet.

Példa:

Ha összesen 100 €-t tesz fel, és egy nyertes fogadás hozama 150 €, akkor az összes választását 1/2-es vagy 1,5-ös kombinált szorzóval fedezi tizedes számként.

A holland fogadás elhelyezésekor már kiszámította a tétjét és a teljes hozamot, így a fogadást úgy tudja megtenni, hogy minden kimenetelre azonos hozamot kap. Ahhoz, hogy megkapja a tizedes szorzót a fogadásához, egyszerűen csak el kell osztania a teljes tétet a hozamával.

Nehéznek tűnhet a kombinált nyereményszorzó megbecslése, amikor a számok kicsit véletlenszerűbbek, például 279 € nyeremény 82 € tétre, de nagyon könnyű kiszámolni:

279 € / 82 € = 3,4-es odds, ami nagyjából 5/2.

A dutching előnyei
Új lehetőségeket kínál
A dutching egyik legnagyobb előnye, hogy új profitlehetőségeket teremt. A múltban lehet, hogy egy versenyt két lóra bontottál, de nem volt könnyű kiválasztani ezt a két lovat, és így kiszálltál a versenyből. Alternatívaként megsejthette, hogy egy futballmeccs nagyon kevés góllal fog végződni, de nem volt biztos benne, hogy 0-0-ra vagy 1-0-ra fogadjon. A dutcholással mindkét ilyen helyzetre kifizetést kaphatsz.

Még mindig értéket kap
Csak azért, mert több kimenetelre fogadsz, ez nem jelenti azt, hogy nem kapsz értéket a fogadásodból. Ha úgy gondolja, hogy egy alacsonyra értékelt favorit nagyon valószínűtlen, hogy nyerjen, akkor két vagy több magasra értékelt választás ebben az eseményben nagy értéket kínálhat. Ha a kombinált fogadásból származó összesített hozam nagyobb, mint annak az esélye, hogy ezek a kimenetek nyernek, akkor a hollandolással értéket fog teremteni.

További nyerő fogadások
A dutcholással csökkented az összes esélyedet, de növeled a fogadásod nyerési esélyeit. Elméletileg ennek több nyerő fogadást és ezáltal gyakoribb fogadási hozamot kellene eredményeznie. Ez segít megvédeni a fogadási számláját a száraz időszakoktól, és némi örömöt is nyújt a fogadásokban.

A holland fogadás hátrányai
A nyereség gyengülése
Minél több szelekciót tesz a dutching során, annál jobban csökkenti az összesített esélyeit az egyes fogadási eseményeknél. Amikor úgy dönt, hogy új szelekciókat vesz fel, figyelembe kell vennie, hogy a fogadási arányának javulnia kell, hogy egy bizonyos szintű profitot fenn tudjon tartani. Ha dutchingot használ, és nem nyer túl gyakran, akkor nagyon gyorsan elveszíti a pénzét.

Fordított dutching
A fordított dutching bonyolultnak hangzik, de ez nem más, mint dutching kereskedésre. Ugyanazok az elvek érvényesek; minél több választást teszel, annál valószínűbb, hogy a fogadásod nyerni fog, de annál kevesebb pénzt fogsz nyerni. És éppen ellenkezőleg, minél kevesebb választást teszel, annál kisebb a valószínűsége, hogy nyer, és annál jövedelmezőbb minden nyertes fogadás.

Korai kifizetés sportfogadásban
Előfordult már, hogy megbánta egy adott fogadás megtételét, és azt kívánta, bárcsak valahogy visszavehetné azt? Vagy esetleg kétségei voltak afelől, hogy az a csapat, amelyet támogatott, valóban meg tudja-e tartani a vezetést? Ha a kérdések bármelyikére igen a válaszod, akkor imádni fogod a korai kifizetés lehetőségét. Ezek a tulajdonságok nagyobb kontrollt biztosítanak a spekulánsnak a már megtett fogadások felett, és végső soron nagy különbséget jelenthetnek a teljes bankrollban, ha helyesen teszi fel a lapjait. A korai kifizetést a legtöbb sportfogadási oldal gyakran készpénzkifizetésnek nevezi.

Mi az a korai kifizetési lehetőség?

A korai kifizetési opció lehetővé teszi a sportfogadók számára, hogy tétjeiket idő előtt, még a kifizetés előtt visszavegyék. Így vagy profitot szerezhet, vagy visszakaphatja a tétje egy részét, attól függően, hogy az adott időpontban milyen választást választott. A funkció akkor válik elérhetővé, amint elhelyezte a mérkőzés előtti vagy a játékban lévő fogadását, és a kifizetés összege a mérkőzésen zajló események függvényében változik.

A cashout funkció az egyéni fogadások és a halmozó fogadások esetében érhető el, de vegye figyelembe, hogy nem vonatkozik minden fogadástípusra, például az eredményre (1×2) és néhány más népszerű piacra. A spekulánsok a foci, a tenisz, a kosárlabda, a krikett, a baseball és még a lóversenyek fogadásakor is kihasználhatják az izgalmas lehetőséget – asztali és mobileszközökön egyaránt.

Mikor érdemes korai kifizetést végrehajtani

Ha az Ön által támogatott csapat vagy játékos nyerő pozícióban van, de az ellenfél nagyon nyom, akkor mindenképpen érdemes cashoutot végrehajtani, és biztosítani a megfelelő profitot ahelyett, hogy végignézné, ahogy a potenciális profitja és tétje eltűnik a semmibe. Az előrejelzésed helyesnek bizonyul, és a választásod elveszíti a vezetést.

Alternatívaként a kifizetés lehetősége a veszteségek korlátozására is használható, ami hosszú távon nagyon jó stratégia lehet. Ha a választása jelenleg nem nyer, és nem úgy tűnik, hogy a dolgok meg fognak fordulni, akkor bölcs dolog korán visszalépni, hogy biztos lehessen benne, hogy a befizetett összeg egy részét visszakapja. Lehet, hogy ez nem tűnik népszerű stratégiának, de határozottan segíthet a spekulánsoknak hosszabb ideig a felszínen maradni.

Fogadj élőben 1,5 gól felett
Ezzel a fogadási stratégiával élő mérkőzésekre fogadsz az “Over 1.5 goals” fogadási típusra.

Az “élőben 1,5 gól felett” fogadási stratégia

Az “over 1,5 goals” élő fogadási stratégia nagyon jövedelmező fogadási stratégia. Ennek a fogadásnak érdekes előnye van az oddsok alakulása miatt. Először is ugyanazt kell tennie, mint a normál over/under fogadásoknál. Keress egy olyan mérkőzést, ahol 2,5 gólnál többre számítasz. Csak olyan fogadásoknál alkalmazza ezt a fogadási stratégiát, ahol erre számít.

A mérkőzés előtt az over 1,5 szorzója nagyon alacsony lesz. Egyes esetekben nem magasabb, mint 1,20. De amíg a mérkőzés tart és nincsenek gólok, ez az arány szinte percenként nő, és egyre jövedelmezőbbé válik. Most türelmesnek kell lenned. Ideális esetben – mint minden fogadásnál – a lehető legnagyobb előny elérése érdekében érdemes a mérkőzést élőben nézni.

Most várd meg, amíg a fogadásnak 1.50 és 2.00 közötti oddsa lesz. Minél magasabb, annál jobb, de természetesen az időzítés is fontos. Ha gólt kap, a fogadásnak vége, mielőtt még elkezdődött volna, és új meccset kell keresnie. Ez a stratégia csak akkor működik, ha a 0-0 elég sokáig tart. Általában a 35-55. percig kell várnod, hogy az over 1,5 szorzója elég magas legyen. Azt javasoljuk azonban, hogy még az első félidőben fogadj – fontos, hogy az odds 1,50 vagy magasabb legyen.

A kezdés előtt elemezted a mérkőzést, és 2,5 feletti eredményt vártál. Ha nem tévedtél teljesen, akkor itt is gólok fognak születni. Mi pedig izgatottan várjuk az első gólt, amint a fogadást megjátsszák.

Ha a téted után elég korán gól születik, akkor – legalábbis a legtöbb bukmékernél, akik ezt megengedik – van egy nyereséges kiszállási stratégiád: Az első gól után természetesen az over 1,5 szorzója is el fog csörögni. Most már a fogadásodat kifizetheted a cashouton keresztül, gyakorlatilag “eladhatod”. Mindenképpen pluszban fogsz kiszállni.

A kockázatosabb megoldás, ha megvárod a második gólt, és így is megnyered a fogadást. Itt természetesen célszerű élőben nézni a meccset. Ha a levegőben van a gól, akkor is várhatsz, és a fogadást érvényben hagyhatod. Ha a meccs feszült hangulatú, akkor lehet, hogy jobb, ha eladod a fogadást.

Specializálódj egy ligára


Amint azt már feljebb is említettük, elengedhetetlen, hogy tájékozott legyél azokról a játékokról, amelyekre fogadni szeretnél. Gyakran nehéz elegendő és jó információhoz jutni, különösen akkor, ha olyan játékra fogadsz, amelynek csapatait nem ismered elég jól – vagy egyáltalán nem is ismered!

Célszerű tehát egyetlen országra, ideális esetben akár egyetlen bajnokságra specializálódni. A legjobb forgatókönyv szerint olyan ligát válasszon, amelyben számos élő televíziós mérkőzés van, a játékosok nagyrészt ismertek, és a média is széleskörűen tudósít. Ha úgy dönt, hogy csak az észt bajnokság mérkőzéseire fogad, akkor hosszú távon inkább lottóvá válik, mintha az angol Premier League-re vagy a német Bundesligára specializálódna.

Mindig akkor fogadsz a legjobban, ha mindent tudsz egy bajnokságról, annak csapatairól és főszereplőiről, és hétről hétre követed őket. Ez az egyetlen módja annak, hogy mindent tudj a csapatokon belüli fejleményekről, sérülésekről vagy eltiltásokról és azok következményeiről. Természetesen több országra vagy ligára is specializálódhatsz, és mindegyiket ugyanolyan gondossággal követheted, de minél konkrétabb és célzottabb az elemzésed, annál jobb.

Az olyan ligákra fogadni, amelyeket egyáltalán nem ismersz, és amelyeket nem elemeztél előzetesen, már-már a “szerencsejáték” kategóriájába tartozik. Itt nem egy megalapozott, ismeretek alapján megjósolt esemény bekövetkezéséről van szó, hanem inkább “reménykedésről”. Szakosodj, és sikerülni fog!

Mi az a Money Race?

A money race egy olyan fogadási stratégia, amelyben a nyertes fogadásból származó nyereségösszeget közvetlenül a következő fogadásba fektetik be. Ezt általában számos fogadáson keresztül folytatják, amíg el nem érik a kívánt pénzösszeget.

Hogyan kell Money Race-t játszani?

A Money Race minden lehetséges fogadási típussal lefuttatható. A legtöbb esetben azonban kifejezetten az alacsony nyereményszorzókra és így a “biztonságos fogadásokra” helyeződik a hangsúly, hogy minél több fogadást nyerjünk meg egymás után. Ebben az esetben a Money Race különösen érdekes a magas bankrollal rendelkező sportfogadók számára. Ha a Money Race-t meglehetősen magas kezdeti téttel indítjuk, akkor számos szükséges nyereséget megspórolhatunk magunknak a saját magunk által kitűzött cél felé vezető úton. Ugyanakkor azonban a veszteség kockázata is nagyobb.

Ha úgy döntesz, hogy 20 €-val kezded a Money Race-t, és mindig 1,20-as oddsú eseményekre fogadsz, akkor 22 egymást követő nyereményre van szükséged ahhoz, hogy átlépd az 1000 €-t. Ha azonban 100 €-s téttel kezdesz, és 13 1,20-as oddsú fogadás után nyertél, akkor átléped az 1000 €-s határt. Ezt mutatja ez a számítási példa:

20 € x 1,2 x 1,2 x 1,2 x 1,2 x 1,2 x 1,2 x 1,2 x 1,2 x 1,2 x 1,2 x 1,2 x 1,2 x 1,2 x 1,2 x 1,2 x 1,2 x 1,2 x 1,2 x 1,2 x 1,2 x 1,2 x 1,2 x 1,2 x 1,2 x 1,2 = 1.104,12 €.
100 € x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 = 1,069.93 €.
A magasabb nyereményszorzók segítségével természetesen egy pénzdíjas futamot is fel lehet gyorsítani, de az összes nyeremény elvesztésének kockázata lényegesen nagyobb. Általában kicsit variáljuk a tétet, elvégre a Money Race-nél is nagyon fontos, hogy ne vaduljunk el, hanem az alacsony oddsok ellenére is jól kutassunk. Mint minden fogadásnál, itt is fontos, hogy akkor fogadj, amikor biztos vagy benne, hogy a kimenetel nagy valószínűséggel bekövetkezik. Még ha erősen koncentrálsz is egy átlagos oddson, példánkban az 1,20-as szorzóra, akkor sem baj, ha a kettő között van 1,40-es vagy 1,50-es is. Itt is a kutatás és a meggyőződés a legfontosabb.

Döntetlenre fogadni

A döntetlen nem a legnépszerűbb fogadás. Már csak azért sem, mert sokkal szórakoztatóbb egy csapat győzelmét ünnepelni.

De: a döntetlenek jól fizetnek! Néha van értelme döntetlenre fogadni a hagyományos győzelem vagy vereség helyett. És minden mérkőzés döntetlennel kezdődik …

Próbálj meg olyan mérkőzéseket találni, ahol mindkét csapat nehezen fogja legyőzni a másikat. Keress például olyan csapatokat a jobb bajnoki átlagból, amelyek hazai pályán a topcsapatokkal mérkőznek meg. A vendégcsapatnak megvan a minősége ahhoz, hogy ne kapjon ki, ugyanakkor gondjaik lesznek, amikor ténylegesen meg kell futtatniuk a favoritot. Ebben a helyzetben mindkét csapat megelégszik a döntetlennel, és gyakran ez lesz az eredmény.

Egy másik gyors és egyszerű módja a potenciális döntetlenek felismerésének az ázsiai hendikepes oddsok ellenőrzése.

Keresse azokat a mérkőzéseket, amelyeken a hendikepet nullára (0) vagy döntetlenre állították be. Ez azt jelenti, hogy mindkét csapatot nagyjából egyformán értékelték, és a bukmékerek nem akarnak egyik csapatnak sem előnyt adni. Az ilyen mérkőzések gyakrabban végződnek döntetlennel, mint gondolnád.

Fogadás a késői gólokra

Például a késői gólokra vonatkozó fogadásokkal kapcsolatban keresse azokat a mérkőzéseket, amelyeken egyértelmű favorit van, a nyereményszorzó pedig 1,30-nál kisebb. Egy fogadási körben a kockázatot a lehető legtöbb mérkőzésre ossza szét; nyilvánvalóan mindig lesznek váratlan veszteségek. Ezután fogadjon késői gólokra minden egyes ilyen mérkőzésen. A legtöbb fogadóiroda ezeket a fogadásokat “Az utolsó gól a 76-90. percben lesz” néven kínálja. Statisztikailag az összes ilyen fogadás több, mint 60%-át meg fogod nyerni.

Azt is fontos megjegyezni, hogy mindig csak egyszeri fogadásokat játszhatsz. Egy kombinációval, függetlenül attól, hogy milyen csábítóan magas az értéke, drasztikusan csökken a nyerési esélyed.

 

Sportfogadás kupameccsekre

“Elvből nem fogadok kupameccsekre”; a fentieket gyakran hallani, de sosem értik meg igazán, hiszen különösen a látványos kupaküzdelmek kínálnak annyi lehetőséget a sportfogadóknak.

Nem ritka, hogy Dávid találkozik Góliáttal. A nagy klubok tekintetében nem ritkán bosszantó kötelesség, a kis klubok számára viszont az év vitathatatlan meccse. És így hébe-hóba van esély jó oddsokat és értékálló fogadásokat nyerni.

Érdemes lehet alaposabban felkészülni a kupameccsekre. A YouTube és a dinamikus klubhonlapok idején sok esetben nem okoz gondot a mérkőzés előtti sajtótájékoztatót követni; mely játékosok kerülnek be a meccsre a keretbe? Melyik állandó játékosok vagy akár sztárokat kímélik? Játszik-e a második kapus? Kapnak-e lehetőséget a fiatal játékosok? A fentiek mindegyike érdekes kérdés, amikor egy jövedelmező fogadást keresünk.

Természetesen mindig a klub hozzáállásától függ – a kupameccsek mindig mentalitás kérdése. Ezért érdemes elemezni az elmúlt heteket. Vajon egy nagyobb klubnak rehabilitálnia kell magát az elmúlt hetek gyenge meccsei miatt, és esetleg a kupában szeretné kiereszteni a gőzt egy “kispestin”? Mennyire kupa-affin egy klub általában? Elég példa van arra, hogy egészen nagy klubok évekig, sőt évtizedekig szenvedtek a kupa átkától. Igen, igazából aligha van más még, ahol többet van mit elemezni, mint a kupaversenyekben.

Előnye azonban, hogy számos olyan fogadás lesz, amelyek közelebbről megvizsgálva értékfogadásnak számítanak. Még akkor is, ha a bukmékerek – valószínűleg azért, mert nem tudnak minden meccset maguk megtervezni és előre kielemezni – a kupában alacsonyabbak az oddsok, és alacsonyabb jutalékot fizetnek.

De ez sincs mindenhol így. Különösen a kupameccsek, amelyeken a különböző bukmékerek eltérő jutalékokat állapítanak meg, kínálnak széleskörű összehasonlítást az oddsok között. Ez viszont jó lehetőséget kínál arra, hogy megismerkedjünk egy új bukmékerrel, esetleg új számlát nyissunk, hogy a jövőben még szélesebb körű oddsokat használhassunk.

 

Sportfogadás élő mérkőzésekre

Az okostelefonok és mobilalkalmazások korában az élő mérkőzések jelentik a habot a tortán a sportrajongók számára. Az élő fogadások lehetőséget adnak arra, hogy valós időben fogadhasson a mérkőzésekre vagy eseményekre. Az élő játékokkal a szórakozás magas fokú, és az egész akár igazi kihívássá is fajulhat a barátokkal. De itt sem szabad azonban eltérni a tervtől.

Az élő fogadásoknál a legfontosabb, hogy valóban látod a játékot. Eközben számos fogadóiroda kínál élő közvetítéseket, amelyek jogait hatalmas összegekért szerezték meg. És ezt jó okkal tették; mert az élő közvetítések vonzzák a felhasználókat, hatalmas forgalmat generálnak az oldalra – és a játékosokat is vonzzák, hogy a pillanat hevében fogadjanak. Egy meccs közben nincs időnk túl sokat gondolkodni, és élőben sem tudjuk kiszámítani egy fogadás értékét. Egyszerűen csak fogadsz.

De pontosan ezt kell tenned: Ugyanúgy kezeld az élő fogadásokat, mint ahogyan a normál előfogadásokat kezelnéd. Itt az esélyek gyakran nagyon gyorsan változnak, ezért van értelme egy bizonyos esélytartományt elemezni és kiszámítani az értéküket. Ha az oddsok a játék során egy tisztességes tartományban vannak, akkor lecsaphatsz. Az is előnyödre válik, hogy figyelheted a játékot – és még azt is észreveheted, ha valami megváltozik a játék jellemzőiben. Természetesen a fentiek élő játék közbeni végrehajtása viszonylag nagy erőfeszítést és koncentrációs képességet igényel, amit előbb meg kell tanulni. De ha már belejöttél, és gyorsan ki tudod számolni egy tét értékét, akkor nagyon sokat nyerhetsz az élő fogadásokból.

A biztonság kedvéért csak a fogadási szolgáltatók “hivatalos streamjeit” vagy a TV-közvetítéseket érdemes élő fogadásokhoz használni. A bukméker általában néhány másodperccel előrébb jár, ha egy orosz streamet használ az élő meccs megtekintéséhez. És ezek a másodpercek néha hatalmas különbséget jelenthetnek.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Új kaszinók
Regisztrálj a  befizetési bónuszt akár 400.000 Ft-ig
Register now for the great bonuses!
Regisztrálj a 100% bónuszért 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetésért
Regisztrálj a 400.000 Ft-os Üdvözlő csomagért
Regisztrálj a 100% befizetési bónuszért 200.000 Ft-ig
Regisztrálj a 100% bónuszért 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetésért