Ne maradj le az ingyenes sportfogadási tippekről! Csatlakozz Telegram csatornánkhoz! Megnézem
Boomerang Casino

Ebben a cikkben azt tűztük ki célul, hogy közelebb hozzuk hozzád az online kaszinó nyereményszorzók fogalmát, és választ adunk az olyan kérdésekre, mint például, hogy többet fizetnek-e az online kaszinójátékok. Eközben a szerencsejáték egyéb fontos aspektusait is végigvezetjük, mint például az RTP és a house edge, mindezt azért, hogy a lehető legtöbbet hozhassuk ki a kaszinóban töltött időből.

Kaszinó esélyek magyarázata

Mielőtt bármilyen kaszinójátékkal játszana, és most tényleg bármilyen játékra gondolunk, meg kell értenie a kaszinó esélyek fogalmát. Az online kaszinó nyereményszorzók azt a matematikai esélyt jelentik, hogy egy tétet megnyerjünk vagy elveszítsünk egy kaszinójátékban.

Általában a kaszinó nyereményszorzókat a nyerési lehetőségek és a vesztési lehetőségek számának arányaként fejezik ki. Például a hatos dobásának esélye egy hagyományos kockával 1:6 (vagy 5:1), mivel csak egyféleképpen lehet hatost dobni, és ötféleképpen lehet más számot dobni.

A játék esélyeit gyakran százalékos formában fejezik ki, amelyet házi előnynek vagy várható hozamnak neveznek, és a kaszinóknak minden egyes játék esetében meg kell adniuk ezeket.

A legalacsonyabb házelőnnyel rendelkező kaszinójátékok általában a legjobb esélyeket kínálják a játékosoknak. Ezek közé a játékok közé tartozik a blackjack, a craps, a baccarat és a videópóker. Másrészt a nyerőgépek nyereményszorzója általában alacsonyabb, de cserébe jelentősebb kifizetéseket kínálnak. Fontos azonban megjegyezni, hogy még a legjobb online kaszinó oddsok is a háznak kedveznek hosszú távon.

Most már tudod, miért mondják, hogy “mindig a ház nyer”!

House Edge, és az RTP

A ház előnye, az RTP és a játék esélye egyformán fontos szempontok a szerencsejátékban. Bár szorosan kapcsolódnak egymáshoz, a szerencsejáték különböző aspektusaira vonatkoznak, és különböző módon számítják ki őket. Lássuk, mit is jelentenek:

House Edge
A ház előnye vagy a ház haszna a kaszinó előnyére utal a játékossal szemben. Ezt úgy fejezik ki, hogy a kaszinó minden egyes tét százalékát hosszú távon nyereségként megtarthatja. Például, ha egy játék házelőnye 5%, akkor a kaszinó arra számít, hogy az adott játékra tett tétek 5%-át megtarthatja. A magasabb házi előny azt jelenti, hogy a játékosnak kisebb az esélye a nyerésre és nagyobb az esélye a veszteségre hosszú távon.

Kifizetési ráta (RTP)
A következő kérdés az, hogy mi az RTP a kaszinókban? Az RTP pontosan az ellentéte a ház előnyének. Ez az összes tét százalékos aránya, amelyet várhatóan idővel visszafizetnek a játékosnak. Ha például egy 95%-os RTP-vel rendelkező játékot játszik, a játékos arra számíthat, hogy az adott játékban feltett teljes pénzösszeg 95%-át visszakapja. A magasabb RTP azt jelenti, hogy a játékosnak nagyobb esélye van a nyerésre, és kisebb az esélye a veszteségre az idő múlásával.

Kockajáték esélyek

Szárazföldi kaszinók RNG

Amikor a nyerőgépekről és más elektronikus játékokról beszélünk, az egyik legfontosabb szempont, amit meg kell értenünk, a véletlenszám-generátor vagy RNG, amely a hardver azon részére utal, amely biztosítja, hogy a játék kimenetele véletlenszerű és elfogulatlan legyen.

 

Az RNG a következőképpen működik: egy összetett algoritmus segítségével teljesen kiszámíthatatlan véletlenszerű számsorozatot generál, amely számos tényezőt figyelembe vesz, például a napszakot, a gép hőmérsékletét, a játékosok által tett tétek számát stb.

A hagyományos kaszinókban található nyerőgép-kabinetek az úgynevezett valódi véletlenszám-generátorokra vagy hardveres véletlenszám-generátorokra (HRNG) támaszkodnak; lényegében a hardver segítségével generálnak egy véletlenszerű számsorozatot, amely meghatározza a tárcsák egyes pörgetéseinek kimenetelét.

A HRNG-kben minden egyes generált sorozat a fizikai környezet valamely attribútumának aktuális értékétől függ, amely folyamatosan változik, és nem lehet előre megjósolni – innen ered a nyerőgépkar meghúzásának izgalma: soha nem tudhatja, mi következik.

Online kaszinó RNG

Az online kaszinók azonban kissé másképp működnek, mint szárazföldi rokonaik. Mivel az online nyerőgépes játékok nem rendelkeznek hardverrel, pszeudorandom számgenerátorokat (PRNG) használnak. Hogy miért? Eltekintve attól a ténytől, hogy fizikailag lehetetlen hardvert telepíteni egy online nyerőgépbe, a szoftverszolgáltatók a PRNG-kre a számgenerálás és a reprodukálhatóság példátlan gyorsasága miatt hagyatkoznak.

Érdemes megjegyezni, hogy hardveres társaikkal ellentétben a PRNG-k olyan számokat generálnak, amelyek csak látszólag véletlenszerűek, de előre meghatározottak, és szekvenciájuk reprodukálható. A PRNG által generált szekvencia nem valódi véletlenszerű, mivel azt egy kezdeti érték, az úgynevezett seed határozza meg.

Bár a PRNG következő szekvenciája elméletileg megjósolható, a seed érték ismerete nélkül ezt nem lehet megtenni. Ezért az online nyerőgépekkel való játék ugyanolyan véletlenszerű és elfogulatlan marad, mint bármelyik kaszinó létesítményben.

Asztali játékok esélykülönbségek
Ha véletlenül átnézi az asztali játékok nyereményszorzóit egy földi kaszinóban, és összehasonlítja azokat az online kaszinóoldalakkal, azt feltételezheti, hogy azok teljesen azonosak. Egy egyszerű kaszinó RTP-összehasonlítás azonban azt mutatja, hogy ez nem így van.

Asztali játékok esélyei

Az ok inkább gyakorlatias: a földi kaszinóknak sokkal több költséget kell fedezniük: működési költségek, alkalmazottak bére, biztonsági költségek stb. Ezért van az, hogy sok szárazföldi kaszinójáték alacsony kifizetésekkel rendelkezik, magas odds mellett.

Ezzel szemben az online kaszinók kifizetési arányai gyakran magasabbak, és jobb nyereményszorzókkal rendelkeznek, mivel a költségeik kisebbek. Ezért a virtuális kaszinók sokkal magasabb RTP-vel rendelkező játékokat kínálhatnak, mint a szárazföldi kaszinók.

Nyerőgépek esélykülönbségek
Talán elgondolkodott már azon, hogy vajon minden nyerőgépnek ugyanolyan nyerési esélye van-e. A válasz nem. Minden nyerőgépes játéknak megvan a maga matematikai modellje, amely szerint működik, és nincs két egyforma nyerőgép.

Tekintettel arra, hogy a nyerőgépek a leggyakrabban elérhető online kaszinójátékok, a legmagasabb nyereményt biztosító nyerőgépeket kereső fogadóknak inkább az online videojátékokkal kell beérniük, mint a földi nyerőgépekkel.

Bár a nyerőgépek nyerési esélyei hasonlóak lehetnek a hagyományos és az online kaszinókban, a nyerőgépek változatosságában és jellemzőiben lehetnek különbségek. Az online kaszinók különböző témájú, grafikájú és bónusz funkciókkal rendelkező nyerőgépes játékokat kínálhatnak.

Emellett az online kaszinók progresszív jackpotos nyerőgépeket is kínálhatnak, amelyek hatalmas nyereményeket kínálhatnak, amelyek a hagyományos kaszinókban jellemzően nem találhatók meg.

Ami minden nyerőgépben közös, az a sokkal magasabb házi előny és az alacsonyabb nyerési esélyek az asztali vagy kártyajátékokhoz képest. Az online kaszinókban a jackpot megütésének esélye egy nyerőgépen általában nagyon alacsony, ezért gyakran kínálnak nagy kifizetéseket, hogy a játékosokat a játék folytatására csábítsák.

Hogyan válasszon helyesen

A helyes választás meghozatala egyszerű, ha minden szükséges információval rendelkezik. Amint kitalálta az RTP-t, a játék esélyeit és a ház előnyét, szilárd fogalma lesz arról, hogy az egyes játékok mit kínálnak, és hogy Ön, mint játékos, hogyan profitálhat belőlük.

Itt van a mi véleményünk: ha változatosságot és funkciókat keres a nyerőgépekben, akkor maradjon az online játéknál, mivel a videojátékok kétségtelenül változatosabbak e két szempontból, ráadásul magasabb RTP-vel és bőkezűbb nyereményekkel rendelkeznek.

Azonban függetlenül attól, hogy hol játszik, mindig olvassa el előzetesen az adott játékra vonatkozó szabályokat és kifizetési információkat, hogy biztosan megértse a játék esélyeit és a kaszinó kifizetési arányait.

Tudunk ajánlani pár általunk használt online kaszinót, ahol megpróbálhatjátok a szerencséteket.

100% akár 150.000 Ft-ig + 200 IP + 1 Bonus Crab
Bizonyos promóciók csak új ügyfeleknek érhetőek el.
100% bónusz 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetés
Bizonyos promóciók csak új ügyfeleknek érhetőek el.
100% befizetési bónusz 200.000 Ft-ig
Bizonyos promóciók csak új ügyfeleknek érhetőek el.
20 befizetés nélküli ingyen pörgetés + 400% bónusz
Bizonyos promóciók csak új ügyfeleknek érhetőek el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Új kaszinók
Regisztrálj a 100% bónuszért 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetésért
Regisztrálj a 400.000 Ft-os Üdvözlő csomagért
Regisztrálj a 100% befizetési bónuszért 200.000 Ft-ig
Regisztrálj a 100% bónuszért 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetésért
Regisztrálj a 120.000 Ft bónusz + 300 ingyenes pörgetésért
Regisztrálj a 400.000 Ft bónusz + 150 ingyenes pörgetésért