Ne maradj le az ingyenes sportfogadási tippekről! Csatlakozz Telegram csatornánkhoz! Megnézem
Boomerang Casino

A nyerőgépek egyértelműen a legnépszerűbb kaszinójátékok közé tartoznak. Világszerte játékosok milliói élvezik a játékot, mind a földi kaszinókban, mind az online kaszinókban. A korai mechanikus változatok óta jelentősen fejlődtek, és a legújabb videós nyerőgépek némelyike elképesztő játékélményt nyújt.

Népszerűségük miatt szó szerint több ezer különböző nyerőgépes játék létezik. Ha besétálsz bármelyik nagy kaszinóba, valószínűleg sorban egymás után látod a nyerőgépeket, és a legtöbb online kaszinóban is kiváló játékkínálat áll rendelkezésre. Ez nyilvánvalóan jó dolog a nyerőgépek játékosai számára, mivel a változatosság azt jelenti, hogy rengeteg választási lehetőséged van, amikor eldöntöd, hogy mit játssz. Ugyanakkor azt is megnehezítheti, hogy melyik a legjobb játék, amit játszhatsz.

Sok tekintetben nem igazán számít, hogy milyen játékokat választ. Az alapelv nagyjából mindegyikben ugyanaz, és a játék kiválasztása valószínűleg nem befolyásolja drámaian az általános esélyeit arra, hogy pénzt nyerj. Van azonban néhány dolog, amit érdemes átgondolnod, amikor eldöntöd, hogy mit játssz, ezeket fejtjük ki ebben a cikkben.

Kifizetési arány

Minden nyerőgépes játéknak van egy várható kifizetési aránya. Ez az arány azt mutatja meg, hogy egy játék mennyi pénzt fizet ki idővel, a feltett pénzösszeghez viszonyítva. Például egy 90%-os kifizetési aránnyal rendelkező nyerőgépes játék minden feltett 100 dollár után 90 dollárt fizet ki. Egy 80%-os kifizetési arányú nyerőgépes játék minden feltett 100 dollár után 80 dollárt fizet ki.

Amint ebből láthatod, a te érdeked, hogy olyan játékokkal játssz, amelyeknek magas a kifizetési aránya. Minél magasabb a kifizetési arány, annál több játékidőt kapsz átlagosan a pénzedért. Ha tehát számodra az a legfontosabb, hogy a pénzed a lehető leghosszabb ideig kitartson, akkor a kifizetési arány a legfontosabb tényező, amit figyelembe kell venni. Felhívjuk azonban a figyelmed, hogy nem mindig lehet megmondani, hogy egy játék kifizetési rátája milyen. Sok kaszinó – élő és online – elérhetővé teszi ezt az információt – de nem mindegyik.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy a kifizetési arány csak hosszú távon érvényes, és nincs garancia arra, hogy egy játék pontosan a kifizetési arányának megfelelően fog teljesíteni a te játékidőd alatt. Egy 90%-os kifizetési aránnyal rendelkező játék nem fizet ki pontosan 90 dollárt minden alkalommal, amikor 100 dollárt teszel fel, hanem átlagosan ezt az arányt éri el több ezer pörgetés során. Természetesen ez a kifizetési rátától való rövid távú eltérés az, ami azt jelenti, hogy lehet pénzt nyerni.

Próbáld ki a legjobb online kaszinókat
100% bónusz 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetés
Bizonyos promóciók csak új ügyfeleknek érhetőek el.
20 befizetés nélküli ingyen pörgetés + 400% bónusz
Bizonyos promóciók csak új ügyfeleknek érhetőek el.
100% üdvözlő bónusz 150.000 Ft-ig + 200 ingyenes pörgetés
Bizonyos promóciók csak új ügyfeleknek érhetőek el.

Pörgetésenkénti költség

A pörgetésenkénti költséget mindenképpen figyelembe kell venni, amikor eldöntjük, hogy mely játékokkal játsszunk. Általában van némi választási lehetőség, hogy mennyit tegyünk fel minden egyes pörgetésnél, mivel általában kiválaszthatjuk, hogy vonalanként hány érmét szeretnénk megjátszani, és hogy az egyes érmék mennyit érnek. Az elérhető tétek köre azonban játékonként eltérő.

Tényleg próbálj meg olyan játékokkal játszani, amelyek illeszkednek a költségvetésedhez. Például egy olyan játék, amelynek minimális pörgetésenkénti költsége 2 dollár, valószínűleg nem a megfelelő számodra, ha 50 dollárral rendelkezel csak. Ezzel ugyanis potenciálisan csak 25 pörgetést kaphatsz, és könnyen előfordulhat, hogy 25 pörgetésen nagyon gyorsan túljutsz anélkül, hogy nyerni tudnál. Ideális esetben olyan pörgetésenkénti költséggel érdemes játszani, amelynél a számlád legalább 100 pörgetést fedez, mivel ez jó esélyt ad néhány nyereményre, és biztosítja, hogy a pénzedért tisztességes játékidőt kapj.

A nyerősorok száma

Nincs helyes vagy helytelen út a rendelkezésre álló nyerővonalak számát illetően, de ezt érdemes szem előtt tartani. A nyerővonalak száma befolyásolja a pörgetésenkénti költséget, mivel a pörgetésenkénti költséget úgy számítják ki, hogy a megjátszott érmék számát megszorozzák az aktív nyerővonalak számával. Ez befolyásolja a nyerő pörgetés esélyét is.

Általános szabályként a több nyerővonal több nyerő pörgetést jelent. Ez nem abszolút szabály, és nem feltétlenül jelenti azt, hogy összességében nagyobb az esélye a nyereségre, de van értelme. Minél több nyerővonal van, annál több lehetőség van a szimbólumok nyerő kombinációjára.

Jackpot mérete

Ha a nyerőgépes játékokkal egy komolyan nagy nyeremény reményében játszol, akkor nyilvánvalóan a jackpot méretét is meg kell nézni, amikor eldöntöd, hogy melyik játékkal szeretnél játszani. Rengeteg játék létezik nagy jackpotokkal, és néhány progresszív jackpot akár több millió dollárosra is nőhet.

Érdemes azonban szem előtt tartani, hogy sok progresszív jackpotos játék kifizetési arányát némileg torzítja a jackpot. Egy-egy hatalmas kifizetés alkalmanként vonzó összkifizetést adhat egy játéknak, de ha a jackpotot nem vesszük figyelembe, akkor az arány egyáltalán nem biztos, hogy vonzó. Ne hagyja azonban, hogy ez elriassza, hiszen a jackpot megnyerésére tett kísérlet akkor is nagyon szórakoztató lehet, ha a nyerési esélyek nem nagyok.

Néhány utolsó gondolat

Van néhány utolsó pont, amit említenünk kell. Először is, nem ritka, hogy a nyerőgépek játékosai azt gondolják, hogy bizonyos játékoknak “nyereményt kell adniuk”, ha egy ideje nem fizetnek sokat. Ez egy mítosz, és nem szabad erre gondolni, amikor kiválasztod, hogy melyik játékkal játszol.

Ahogy korábban említettük, a kifizetési arány csak több ezer (vagy több) pörgetés után egyenlítődik ki. Csak azért, mert egy adott játék néhány száz pörgetésen keresztül nem fizetett sokat, egyáltalán nincs okunk feltételezni, hogy hirtelen elkezd nyereményt nyeremény után pörgetni.

Az is fontos, legalábbis szerintünk, hogy azokat a játékokat játsszuk, amelyeket a legjobban élvezünk. Valójában ez vitathatatlanul a legfontosabb tényező, amit figyelembe kell vennünk, hiszen a nyerőgépek játékának végső soron a szórakozásról kellene szólnia. Nem igazán látjuk értelmét annak, hogy olyan játékkal játssz, amelyet nem igazán élvezel, csak azért, mert valamivel jobb a kifizetési aránya. Sokkal ésszerűbb olyan játékokkal játszani, amelyeket szórakoztatónak találsz, és csak remélni, hogy időnként szerencséd lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Új kaszinók
Regisztrálj a 100% bónuszért 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetésért
Regisztrálj a 400.000 Ft-os Üdvözlő csomagért
Regisztrálj a 100% befizetési bónuszért 200.000 Ft-ig
Regisztrálj a 100% bónuszért 150.000 Ft-ig+ 200 ingyenes pörgetésért
Regisztrálj a 120% -os befizetési bónuszért akár 240.000 Ft-ig + 300 IP
Regisztrálj a 100% -os befizetési bónuszért akár 150.000 Ft-ig + 200 IP + 1 Bonus Crab